Deliciu sau pericol pentru sănătate : gustarea de la birou?


Pentru o sanatate de fier sunt doua sfaturi pe care nutritionistii le ofera cu precadere: o alimentatie echilibrata si miscare zilnica, cel putin 30 de minute. Daca miscarea fizica este mai tot timpul o activitate pe care o adaugam pe “to do list” fara prea multe sanse de a o bifa la sfarsitul unei luni, alimentatia merita mai multa atentie.
Dar cat de atenti putem fi la ceea ce mancam atunci cand stam la birou, peste 8 ore pe zi, in conditii de stres?
Alimentatie si stresul
Nutritionistii recomanda consumul a trei mese principale pe zi si a doua gustari sanatoase. Dar atunci cand ne gandim la ce vom manca ziua urmatoare nu luam in considerare sfatul nutritionistilor, ci programul incarcat de la birou, termenele limita si alte elemente care se dovedesc a fi foarte stresante pentru organismul nostru.
Stresul este un factor tot mai prezent in viata de zi cu zi şi mai mult decat atat, statisticile arata ca una din cinci persoane sufera de afectiuni cauzate de acest factor. In timp stresul asociat cu o alimentatie nefavorabila si cu alti factori favorizeaza aparitia ulcerului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale, acumularea kilogramelor nedorite si nu numai.
De cele mai multe ori, in punctul maxim al nivelului de stres, se poate manifesta tendinta de a manca mai mult si intotdeauna, in astfel de situatii, recurgem la pachetul de biscuiti de pe birou sau la covrigeii sarati cumparati in graba de dimineata.
Aceste produse, carora le putem adauga mancarea de tip fast-food, sunt gustari nesanatoase, incarcate caloric ce ar trebui evitate pentru ca aduc organismului foarte putine beneficii nutritionale. Mai mult, aceste gustari consumate in momente stresante pot fi si ele direct responsabile de acumularea kilogramelor, cantitatea acestor alimente fiind greu controlabila. In aceste conditii, Pachetul de acasa, ramane o solutie ideala.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea