Somon sticks

Ingrediente:
– 2 buc file de somon (fara piele)
– 1 cană făină
– fulgi de porumb pisati
– 1 linguriţă. boia de ardei
– 1 / 2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 1 linguriţă cimbru proaspat, tocat marunt
– 1 linguriţă de sare
– piper negru proaspăt măcinat
– 1 / 3 ceasca bere blonda
– ulei vegetal pentru prăjit

Mod de preparare:
Bucatile de file de somon se taie bastonase si se aseaza pe servetele de hartie pentru a ramane cat mai uscate.
Într-un castron mare, amestecati împreună făină, boia de ardei, bicarbonat de sodiu, cimbru, sare şi piper. Adăugaţi bere şi amestecati până când se formează o pastă lipicioasă. Puneti fulgii de porumb într-un strat uniform pe o farfurie. Apoi, treceti cu atenţie fiecare stick de somon în aluat dupa care rotiti somonul cu aluat prin fulgii de porumb. Puneti uleiul vegetal într-o tigaie mare, cu fundul greu la incins. Asiguraţi-vă că aveţi suficient ulei pentru a acoperi jumatate din stick-urile de somon. Adăugaţi bucatile de peşte, si le prajiti pana vor avea o culoare aurie intorcand bucatile. Cand veti scoate pestele din tigaie il veti aseza pe farfurie pe un servetel de hartie pentru a scapa de uleiul in exces. Somonul va fi servit alaturi de o salata e varza rosie si un sos picant.

Nota:
Carnea portocalie de somon a devenit una dintre noile vedete in materie de diete si viata sanatoasa in ultimii ani. Somonul este relativ sarac in calorii si scazut in grasimi saturate, dar bogat in proteine si in special in acizii grasi omega 3, foarte utili sanatatii noastre.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea