Ciuperci umplute

Ingrediente:
Ciuperci albe proaspete 1 kg
Ceapa alba 2 buc
Ardei gras 1 buc
Gogosar proaspat 1 buc
Branza vegetala 100 g (de preferat să folosiţi tofu afumat)
Ulei de floarea soarelui 4 linguri
Amestec verdeata (ceapa,marar, patrunjel) 1 legătură

Mod de preparare:
Spalati si curatati ciupercile – le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Puneti pe foc, acoperiti cu capac si amestecati periodic pana legumele se inmoaie foarte bine. Coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate bine, amestecati si mai lasati 5 min pe foc mediu. Brânza vegetală se taie cubulete mici si se adauga la legume. Verdeata se taie marunt si se adauga la compozitia de legume si brânză. Puneti sare dupa gust, amestecati bine si stingeti focul. Cu o lingurita umpleti ciupercile, le puneti la cuptor 40-50 de min. Dupa ce le scoateti din cuptor şi înaint ede a le servi puteţi să mai radeţi puţină brânză peste ele, cel mai bine sa le serviti calde, chiar dacă si reci sunt destul de bune. Se pot servi ca fel principal de mancare sau ca şi garnitura de legume.
Poftă Bună!

Notă:
Ce este brânza tofu şi cum se poate prepara ea acasă este foarte simplu deoarece pentru a fabrica tofu, va trebui să adăugaţi laptelui de soia un coagulant ( sare sau un ingredient acid ) care îl va face să se închege . Nigari, convine perfect , şi este utilizat cel mai des. Şi alţi coagulanţi sunt posibili : clorură de magneziu (extract din nigari), clorură de calciu, sulfat de calciu (circa 8 linguriţe), sulfat de magneziu (sare de epsomită), oţet (din cidru, de ex.) (circa 12 linguriţe), suc de lămâie (galbenă sau verde) (circa 12 linguriţe). Tofu nu conţine gluten.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea