Beneficiile consumului de ciuperci


Nu doar vegetarienii ştiu că spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, în digestia ciupercilor organismul investeşte un consum minim de energie. De aceea se recomandă ca acestea să fie consumate în stare proaspată, crude, înăbuşite sau fripte ori în combinaţie cu carbohidraţi. Ciupercile sunt excelente în dietele de slăbire căci nu conţin amidon. Puteţi consuma ciuperci de 3 ori pe săptămână fără ca organismul să resimtă lipsa cărnii şi a energiei furnizată de consumul acesteia.

Ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale. In plus, “carnea vegetala” are un gust delicios si poate fi gatita in multe feluri. Recent, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

Cateva ciupercute albe contin o cantitate de potasiu mai mare decat cea continuta de o portocala, potasiul contribuind la reglarea tensiunii arteriale. In plus, gratie continutului de zinc, ciupercile reprezinta un remediu excelent in lupta impotriva depresiei, a stresului si a starilor de anxietate. Consumarea a 3 ciupercute pe zi asigura organismului cantitatea optima de vitamina B12.

Bogate in fibre si vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B6 si acid folic, ciupercile combat oboseala, medicii indicand consumul acestora indeosebi in astenii si in starile de epuizare fizica. Atentie insa la ciupercile pe care le consumati Cumparati-le doar din locatii autorizate caci riscati sa cumparati ciuperci necomestibile care contin alcaloizi, substante organice toxice ce produc intoxicatii ale sistemului nervos sau intoxicatii gastrointestinale.

De asemenea, pastrate in conditii incorecte, chiar si ciupercile comestibile pot cauza anumite intoxicatii. Recent, o serie de cercetari au demonstrat ca ciupercile reprezinta un puternic afrodisiac, anumite proteine continute de acestea actionand asupra centrilor nervosi ai sexualitatii, stimuland-o.

E bine de ştiut că 100 de grame de ciuperci au 20 de calorii si contin:
-2 g proteine
-300 mg potasiu
-40 micrograme acid folic
-15 micrograme vitamina B8
-2 micrograme vitamina B5
-1 mg fier
-1 mg zinc
-0,5 grame grasimi
-2,3 grame glucide
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea