Laptele, o băutură răcoritoare perfectă pentru vară


Temperaturile încă sunt ridicate, te topeşti de cald acasă, la serviciu, pe stradă şi acesta este un bun motiv ca să uiţi de sucurile acidulate sau băuturile energizante pentru a te răcori. Organismul tău are nevoie de mult mai mult decat atât, iar dacă nu îţi place apa plată sau nu ai timp să-ţi prepari o limonadă, poţi apela cu încredere la o cană cu lapte!

1. Îţi întăreşte dinţii şi oasele
Datorită calciului pe care îl conţine, laptele este o soluţie excelentă pentru întărirea organismului, a oaselor şi a dinţilor.

2. Previne sindromul pre-menstrual
Conform studiilor recente, femeile care beau lapte au un risc scăzut de a suferi de sindromul pre-menstrual, şi asta datorită calciului şi a vitaminei D conţinute în el.

3. Stimulează fertilitatea
Laptele are un efect benefic şi asupra hormonilor, aşa că dacă încerci să rămâi însărcinată, este bine să introduci laptele în alimentaţia ta zilnică. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a scos la iveală că femeile care consumă lapte au riscuri cu 25% mai mici de a suferi probleme de ovulaţie.

4. Întăreşte musculatura
În caz că nu ştiai încă, laptele este foarte bun şi pentru musculatură. Dacă vrei să ai un corp bine tonifiat şi rezistent, dacă vrei să eviţi problemele de vedere sau durerile de ochi, e bine să consumi cât mai mult lapte!

5. Reglează tensiunea arterială
Laptele are un efect benefic şi asupra sistemului circulator. Nu doar că ajută la coagularea sângelui, dar ajută şi la scăderea tensiunii arteriale.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea