Nectar de piersici


Ingrediente:
piersici
zahar
apa

Mod de preparare:
Piersicile bine coapte se dau prin separatorul de rosii (poti sa faci asta cam de doua ori). Pulpa si sucul obtinut il amesteci cu apa in proportie de 1:1, adica atatia litri de apa cati litri de suc si pulpa ai obtinut. Adaugi zahar dupa gust ( e bine sa il faci mai dulce pentru a pastra aroma fructelor) si il pui la fiert intr-un vas cu fundul gros ca sa nu se lipeasca. Il lasi sa fiarba si dupa ce i-ai adunat spuma il pui imediat, fierbinte, in sticle pe care le capsezi. Le acoperi cu o patura si le lasi sa se racesca.

Nota :
Piersica este acel fruct dupa care tanjesti in zilele toride de vara, fara sa stii ca este unul dintre cele mai bune remedii impotriva setei si a deshidratarii. Ca multe alte fructe pe care le savurezi cu placere astazi, piersicile provin din China, insa numele lor au la radacina cuvantul persica pentru ca s-a crezut o vreme ca aveau originea in Persia – Iranul de astazi. Contin apa in proportie de 88% si au numai 43 de calorii la suta de grame de fruct.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea