Pilaf cu năut şi conopidă


Ingrediente
1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 cepe mari, feliate
1 lingură pastă de curry
200g de orez
350g bucheţele de conopidă
1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
500ml supă de legume
50g fulgi de migdale prăjite
1 mână de coriandru tocat

Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă ceapa. Se prăjeşte pe foc mediu 5 minute, până începe să se rumenească. Se adaugă amestecând pasta de curry şi se prăjeşte încă 1 minut. Se adaugă orezul, conopida şi năutul, amestecând ca să se acopere cu pasta de curry.
Se toarnă supa şi se amestecă. Se acoperă şi se fierbe 10-15 minute până când orezul şi conopida sunt moi, iar lichidul a fost absorbit. Se adaugă amestecând fulgii de migdale şi coriandrul, apoi se serveşte.

Notă:
Valori nutritive per porţie: 443 kilocalorii, 16g proteine, 14g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 68g carbohidraţi, 8g fibre, 10g zahăr, 0,82g sare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea