Byurek (ardei) cu feta

Ingrediente:
– 8 buc ardei rosu prăjiţi
– 1 / 2 kg de brânză feta,
– 2 ouă mari,
– 1 lingură mărar proaspat tocat,
– 4 linguri de făină,
– 1 cană miez de pâine,
– 1 / 2 ceasca de ulei vegetal pentru prăjit.

Mod de preparare:
Se amestecă cu o furculiţă, brânză feta, 1 ou si marar proaspat, apoi îndesati ardeiul cu acest amestec. Veti trece ardeii prin făină şi apoi în ouăle batute. Treceti-le in final prin pesmet şi prăjiti-le în ulei preîncălzit pe ambele părţi, până când devin crocante.Prajiti totul la temperatura mare, astfel încât umplutura poate ajunge in suficient timp pentru a se găti suficient. Scoateţi bucatile de ardei din tigaie şi puneţi-le pe un servet de bucatarie ca sa scapati de uleiul in exces. Inainte de a-i servi lasati ardeii umpluti la temperatura camerei timp de aproximativ 5 minute, apoi iti veti servi cu sos tzatziki sau o lingura de branza de capra.

Nota:
Daca sunt prajiti bine, acesti ardei vor deveni crocanti si vcor fi deliciosi la fiecare imbucatura. Ardeii rosii sunt o sursa excelenta de vitamina C. In plus, au un continut bogat in antioxidanti si reduc riscurile imbolnavirii de afectiuni cardiace. Ardeii rosii sunt varianta mai dulce si mai coapta a ardeilor verzi. Pot fi consumati intr-o multitudine de feluri si proaspeti pot fi mancati in cantitati industriale datorita continutului scazut de calorii…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea