„Tom Yum Goong” – Supă iute de creveţi

Ingrediente:
– jumătate kg creveţi
– 4 cesti supa de pui
– 1 lingura ulei de chili
– 10 frunze de lamaie
– 3 linguri suc de lămâie
– 4 buc de ceapa verde
– 2 linguri sos de peşte
– 1 cană de ciuperci întregi
– 3 tulpini lemongrass proaspete
– 6 buc chili thailandez

Mod de preparare:
Pregătiţi supa de pui intr-o oală de dimensiuni mari, şi o lasati sa fiarba bine. Adaugati frunzele de lamaie şi tulpinile de lemongrass in oală, şi lasati sa fiarba la foc mic timp de cinci minute. Scoateţi numai lemongrass-ul, şi dati focul mai tare. Adăugaţi si creveţi, ciuperci, ulei de chili, şi ardei iute thailandez. Se fierbe până cand creveţii sunt facuti (aproximativ 2 minute). Opriti focul si sunteti aproape gata! Adăugaţi sos de peşte şi suc de lamaie şi se amestecă. Unora le place mai acru, sărat, asa ca depinde de gusturile voastre, tu decizi asupra a ceea ce iti face fericit papilele gustative.

Nota:
Aceasta este o supa fierbinte şi acra Thai, care este de mare ca aperitiv sau ca fel principal atunci când a servit cu orez. Daca am vorbi despre bucataria thailandeya am afla ca aceasta pune accentul pe feluri usoare de mâncare preparate cu componente puternic aromatice. Bucătăria thailandeză este cunoscuta ca fiind picanta. Echilibru, detalii şi o varietate de condimente sunt importante pentru bucataria thailandeza. Aceasta bucatarie este cunoscuta pentru balanţa de cele cinci simţuri fundamentale în fiecare fel de mâncare sau masa totală: fierbinte (picantă), acru, dulce, sarat, şi (opţional) amar.

 

3 comentarii


  1. Sunt sigur ca aceasta supa este extraordinara, dar….,
    De unde gasim noi in Moldova ingredinetele exotice cum ar fi frunze de lamaie, lemongrass proaspete:)))
    Sa fim seriosi.
    I would sugest you sa fitsi mai cu picioarele pe pamant si sa afisatsi retete care se pot prepara in conditiile acuale de tranzitie a tarii.


  2. Daca esti un om pasionat de culinarie…care doreste in mod special sa gateasca ceva deosebit iti spun eu ca vei gasi si in Moldova ingredientele acestea…trebuie doar sa ai rabdare sa le cauti 🙂


  3. pentru o mancare delicioasa recomand mazarea congelata Bonduelle, eu o folosesc si sunt foarte incantata de ea: http://www.bonduelle.ro/mazarea-verde 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea