Pulpe de pui la ceaun


Ingrediente:
6 copanele de pui
un ardei capia rosu mare,
2 fire de ceapa verde,
o lingura de ulei de masline,
o lingurita de boia,
sare,
piper,
putin coriandru maruntit,
50 ml vin,
o cana de apa

Mod de preparare:
Punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic. Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Dupa ce este gata puiul, asezam bucatile pe o farfurie, pe o bucata de salata si o garnisim cu sos din ceaun si gata masa. O salata de rosii proaspete si o felie de cas putin sarat va vor lasa mult timp cu gandul la mancare…

Nota:
Cel mai des intalnite tipuri de ceaun sunt cele din fonta, aluminiu, inox si cupru, care pot fi cumparate atat din magazine, cat si de la mesterii care le aduc in pietele agro-alimentare. In momentul in care mergi sa achizitionezi un ceaun, ar fi bine sa urmaresti cateva aspecte foarte importante: manerul si segmentele de unde se prinde coada de corpul ceaunului sa fie bine turnate, fundul ceaunului sa fie cat mai gros si fara denivelari prea mari, sa nu prezinte urme de peticire sau dopuri de material si sa nu aiba fisuri.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea