Supă cremă de dovleac


Ingrediente:
o ceapa,
2 cartofi mici,
3/4 dovleac placintar,
putin ulei,
sare si apa

Mod de preparare:
Ceapa tocată, împreună cu 2-3 linguri de ulei şi puţinş apă, puneţi pe foc, într-o oală încăpătoare, pentru 2-3 minute, să se înmoaie puţină ceapă. Cei doi cartofi şi dovleacul care sunt deja curăţaţi de coaja şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală, peste ceapă, împreună cu 1,5-2 litri de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când legumele s-au înmuiat şi au fost gata. Puneţi sare şi pasaţ cu mixerul vertical până obţineţi o cremă fină.
La servire adăugaţi după gustul vostru verdeaţă şi pesmeţi. Simplu şi gustos!

Notă:
Deşi este o legumă gustoasă şi foarte sănătoasă, mâncăm foarte puţin dovleac. Şi asta în ciuda faptului că dovleacul a adunat toată vara, în pulpa lui, căldura şi sănătate din soarele verii.
Dovleacul este acum în plin sezon, de acum şi până în decembrie, şi este o sursă minunată de vitamine, fibre şi minerale. Este deosebit de bun, fie că este folosit în preparate dulci, fie în supe şi mâncăruri.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea