Legume înăbuşite


Ingrediente :
2 cepe mari
1 dovlecel
2 vinete
1 morcov
4 cartofi,
rosii decojite,
sare,piper,
usturoi,
marar si patrunjel

Mod de preparare :
Este foarte simplu de preparat şi într-un timp redus petrecut în bucătărie. Ceapa se taie în diverse forme (peştişor, fideluţă, cubuleţe) şi se pune în 2-3 linguri de ulei la călit. Se călesc şi morcovii tăiaţi în rondele subţiri şi se pun şi celelalte ingrediente, cu o cană de ap (cât să acopere apa toate ingredientele). Capacul trebuie să stea pe cratiţă pentru a se înăbuşi toate legumele. Nu durează foarte mult şi nu trebuie să staţi lângă cratiţă, din când în când ridicaţi capacul şi mai amestecaţi. cam 40 minute durează şi când este gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi mărarul, pătrunjelul (dupa gustul fiecaruia). Această variantă de legume înăbuşite se pot servi ca fel de mâncare sau garnitură la friptură, sau chiar peşte.

Notă:
Această reţetă este recomandată ca fiind una sănătoasă în primul rând datorită faptului că legumele nu sunt prăjite şi fiind doar înăbuşite în suc propriu îşi păstrează mai mult proprietăţile. Asta ca să nu mai vorbim de calitatea lipsei exagerate a colesterolului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea