Suc de mure


Ingrediente:
2 kg mure
250 g zahăr
1 baton scortişoară
4 cuişoare
0.5 lămâie netratată

Mod de preparare:
Dacă ai acces la fructe de pădure ieftine sau ai de unde să le culegi, nu rata să iei două kilograme pentru un suc excelent şi plin de bioflavonoide, care, în combinaţie cu vitamina C, şi ea prezentă în cantităţi mari, devin aliatul imunităţii tale.
Pentru filtrarea sucului, puteţi lega un tifon de picioarele unui taburet răsturnat. Zeama se prinde într-un castronaş aşezat sub tifon.
Se spală murele şi se pun într-o crăticioară, fără apă. Se încălzesc la foc mic până când lasă zeamă, dar nu se lasă să fiarbă. Se toarna într-o pânză, se stoarce zeama şi se pun fructele să se mai scurgă.
Se toarnă zeama într-o oală. Se spală şi se curaţă lămâia. Se adaugă la suc împreună cu zahărul şi cu restul de condimente şi se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic. Se strecoară, se toarnă în sticle şi se pune dopul.

Notă:
Sucul de mure se folosește în traheite, bronșite, faringite, angina, febra, anemie, boli ginecologice, colita, dizenterie, diaree, diabet zaharat, gastrite. Are efect sedativ și acțiune tonica generala. Este folositor în gușa exoftalmica, nevroze climacterice. Se bea pentru profilaxia miopiei.
Sucul din frunze se folosește pentru tratarea plăgilor, ulcerelor trofice, dermatozelor, în eczeme, în boli gingivale, angina, faringita, stomatita (se fac gargare).
Dacă nu există contraindicații, sucul de mure se consuma câte 0,5-1 pahar cu 1 lingură de miere de 3 ori pe zi, înainte de mese.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea