Gnocchi cu dovlecel

Ingrediente:
– 400g paste sub forma de gnocchi
– 200g dovlecel
– 2 galbenusuri de ou
– 250g smantana dulce
– 40 g unt
– parmezan ras
– 3 catei de usturoi
– patrunjel, marar, coriandru verde

Mod de preparare:
Intr-o oala mare se pune apa la fiert impreuna cu sare. Cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele. Pentru a face sos-ul : se pune untul intr-o tigaie, se adauga dovlecei taiati cubulete si se prajesc pana prind o culoare aurie. Intr-o farfurie se pun galbenusurile de ou, sare, mult piper, parmezanul si smantana, apoi se amesteca bine totul. Cand s-au fiert pastele se strecoara si se pun peste dovlecei (incercati sa nu spalati pastele) si se amesteca bine pe foc cateva minute. Se stinge focul si se adauga galbenusurile cu smantana, apoi se amesteca din nou totul. Aveti grija ca sosul trebuie sa ramana cremos si nu uscat.
Dupa ce ati portionat in farfurii presarati parmezan si verdeturi tocate (patrunjel, marar, coriandru).

Nota:
La primele orei ale diminetii am aflat ca astazi ar trebui sa gatim ceva usor, eventual cu vinete sau dovlecei…cu multe legume si spunand in loc de dovlecei „zucchini” mi-am amintit de maestrul Tudor Gheorghe si de un spectacol foarte frumos in care vorbea de „emanciparea” romanului si de folosirea anumitor cuvinte in alte limbi decat romana…cam asa m-am simtit eu cand am zis „zucchini” 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea