Prăjitură cu prune


Ingrediente:
1/2 pachet de unt la temperatura camerei plus încă puţin pentru unsul tăvii
750 gr prune (preferabil de diverse feluri, tăiate în felii)
1 1/4 cană de făină integrală plus încă puţină pentru tapetat tava
1/2 ligură de bicarbonat sau 1 praf de copt.
1/2 linguriţă sare
1/2 cană plus încă 2 linguri de zahăr
2 linguri de coniac sau whisky
1 plic de zahăr vanilat
1 ou
1/2 cană lapte
zahăr pudră pentru pudrat prăjitura când este gata

Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la foc mediu spre mare. Ungeţi o tava dreptunghiulară (nu prea mare) cu unt şi pudraţi-o apoi cu făină. Puneţi feliile de prune într-un castron şi amestecaţile cu 2 linguri de făină. Într-un alt castron amestecaţi făina cu sarea şi bicarbonatul. Separat amestecaţi untul, zahărul, alcoolul şi zahărul vanilat. Adăugaţi apoi oul şi amesteacţi bine până când totul este incorporat. Puneţi treptat laptele amestecând bine şi la sfârşit adăugaţi amestecul de făină câte puţin ca să nu se facă cocoloaşe. Turnaţi amestecul în tavă netezind cât mai uniform. Aşezaţi prunele pe deasupra aluatului şi coaceţi 35-40 de minute. Se lasă să se răcească înainte de a o tăia. Se serveşte pudrată cu zahăr.

Notă:
O reţetă simplă ce nu vă va răpi tare mult timp pentru preparare, gustoasă şi făcute cu fructele ce încă se mai găsesc în acest sezon pe piaţă. Prunele, originare din Siria, se regăsesc în mai multe soiuri şi culori, toate purtând aceleaşi proprietăţi curative. Răspândite în Europa încă de pe vremea romanilor, prunele atrag întotdeauna atenţia prin culoarea lor unică, violetă, reuşind de fiecare dată să se prezinte ca un aliment energizant şi tonic pentru întregul organism.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea