Ce ştim despre LICHIDE?


Se spune ca o persoana obisnuita poate consuma peste 480 de litri de lichide anual. Printre acestea sunt incluse apa, laptele, sucurile si bauturi alcoolice precum berea si vinul.

Statistic se pare ca adultii prefera sa consume mai degraba bauturi alcoolice decat lapte sau sucuri naturale. Diferentele de valori intre consumul anual de lapte si cel de bere, de exemplu, sunt relevante din acest punct de vedere.

Tot adultii apeleaza de obicei la alcool pentru a elimina astfel stresul, dar foarte putini dintre acestia aleg sa bea ca alternativa si un tonic recomandat pentru asemenea situatii sau un pahar de suc de telina, foarte indicat pentru calmarea nervilor.

Alcoolul isi face efectul mai repede daca il consumam pe stomacul gol decat daca bem bauturi alcoolice dupa masa. Alimentele incetinesc absorbtia alcoolului si nu trebuie uitat niciodata acest lucru.

Alcoolul nu e deloc usor de procesat de catre organism, fiind nevoie de aproximativ 500 ml de apa pentru a se procesa circa 50 ml de alcool. In plus, ficatul trebuie sa faca fata la un procent de 90 la suta din alcoolul ingurgitat, doar 10 la suta eliminandu-se prin urina sau alte cai.

Sucurile din comert sunt placute la gust insa procesarea lor duce la pierderea multor vitamine si chiar daca sucul facut acasa este mai putin gustos acesta va fi de preferat pastrand mare parte din calitatile nutritive ale fructului intreg. Un pahar de suc proaspat facut dimineata va poate ajuta sa aveti mai multa energie si putere de concentrare.

Alergiile alimentare pot fi agravate prin consumul simultan de alcool si alimente care produc alergia. Daca se suspecteaza un fel de mancare sau un produs alimentar nu este bine sa consumam si alcool in timp ce degustam produsul respectiv.

Persoanele care beau unul sau doua paharele de alcool pe zi risca sa dezvolte afectiuni ale inimii mai rar decat cei care nu beau deloc. Alcoolul ajuta la eliberarea stresului, unul dintre factorii de risc in cazul bolilor de inima.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea