Doza de sănătate din superalimentele toamnei



Toamna este un anotimp perfect din punctul de vedere al dietei. Putem alege dintr-o multime de alimente sanatoase si le putem combina in multe feluri, pentru a beneficia de maximum de savoare si vitamine. Morcovii, ustoroiul, ceapa si strugurii sunt doar cateva dintre alimentele necesare organismului tau.

Cartofii dulci, morcovii, ardeiul gras portocaliu si dovleacul sunt alimente de toamna minunate, pline de vitamine si minerale, perfecte pentru organismul tau. Familia alimentelor portocalii contine foarte multa vitamina A. Cartofii dulci mai contin vitamina C, calciu si potasiu.

Legumele crucifere, precum broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles si napii, contin alcaloizi care previn cancerul. De asemenea, sunt bogate in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale. O alta caracteristica a acestor legume este ca ajuta la mentinerea in stare buna a memoriei pe masura ce intaintam in varsta.

Oamenii de stiinta de la Harvard Medical School au descoperit ca femeile care consuma multe legume crucifere au mai putine probleme cu memoria in comparatie cu cele care sar peste broccoli si varza.

Rodiile au o activitate antioxidanta foarte mare, protejand creierul si memoria. Persoanele care consuma frecvent suc de rodii prezinta un risc mai mic de a face ateroscleroza, pentru ca nu li se rigidizeaza arterele.

Sfecla rosie opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange. De asemenea, sfecla este bogata in vitamina B si acid folic.

Usturoiul, ceapa, prazul si arpagicul pot proteja impotriva bolilor de inima si in cazul unor tipuri de cancer. De asemenea, aceste legume ajuta ficatul sa elimine diferite toxine si substante cancerigene.

Fasolea este o sursa excelenta de proteine, antioxidanti, acid folic, potasiu, fibre si carbohidrati complecsi.

Numeroase studii au demonstrat ca grasimile monosaturate din uleiul de masline sunt bune pentru inima. De asemenea, uleiul de masline scade nivelul colesterolului rau si creste colesterolul bun, este bogat in antioxidanti si este starul dietei mediteraneene.

Continutul de cafeina din ceai este bun pentru stimularea vigilentei, starii de spirit si motivatiei. Ceaiul contine catechine, care protejeze peretii arterelor de boli de inima si previne formarea unor cheaguri de sange. Ceaiul poate face minuni pentru starea de spirit pe perioada toamnei- mai ales insotit de o carte buna.

Vinul rosu sau sucul de struguri sunt bune pentru organismul tau. Strugurii contin vitamina C, vitamina B1 si vitamina B6. In plus, strugurii rosii contin compusi fitochimici, ce se gasesc in coaja si care ajuta la reducerea riscului aparitiei unor boli cardiovasculare
M.T..

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea