Regimul alimentar de toamnă-iarnă


Odata cu schimbarea vremii si dieta ta trebuie sa tina pasul cu anotimpul. Rosiile si castravetii pot fi pusi deoparte pentru a lasa locul morcovilor, cartofilor, rodiilor, verzei sau radacinoaselor.

Cartoful, chiar daca se spune ca este hrana saracului, contine potasiu, vitamina C, antioxidanti si fibre. Gatiti in orice forma, mai putin prajiti, ei pot constitui baza pentru o dieta reusita.

Varza este nelipsita din regimul alimentar de toamna. Dietele bazate pe supa de varza sunt eficiente si trebuie tinute maxim sapte zile. Atentia trebuie sa fie insa sporita pentru ca, dupa o saptamana, daca nu iti controlezi apetitul este posibil sa iei din nou in greutate.

Varza contine vitamina K (substanta coagularii), C, B1, B2, B6, A si este benefica pentru ficat. Bogata in vitamina C, B1 si B6 este si conopida, care scade glicemia si previne cancerul si anemia. Poate fi consumata fie gatita, la cuptor sau sufleu, fie murata.

Gulia este o alta leguma de sezon. Nu numai radacina este bogata in vitamine si minerale ci si frunzele, care sunt hranitoare. Are putine calorii si ajuta la scaderea tensiunii. Contine fosfor si este revitalizanta si diuretica.

Morcovii nu trebuie sa lipseasca din nici un regim alimentar. Bogati in vitamina A si recomandati pentru ochi, morcovii sunt eficienti impotriva bolilor de inima, a cancerului la colon si a problemelor la plamani.

Tot din categoria legumelor indispensabile este si telina, care are efecte diuretice si scade nivelul colesterolului. Tot ea este eficienta in marirea libidoului, un ingredient absolut necesar in dieta toamna-iarna.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea