Noni – fructul zeilor şi beneficiile lui misterioase


Detalii convingătoare

Am auzit în ultima vreme foarte multe lucruri interesante despre fructul Noni şi am ajuns să-l consum datorită multitudinii de proprietăţi benefice organismului de care el beneficiază din plin.
Fructul noni este întrebuinţat ca aliment în ţările din Asia şi Australia dar de beneficiile fructului noni ne putem bucura, deasemenea, consumându-l şi noi sub formă de suplimente naturiste: capsule sau sirop de noni.

Beneficiile fructului noni

Noni se foloseste îndeosebi în Malaezia, Filipine, India, Hawaii, America de sud, unde proprietăţile sale terapeutice sunt binecunoscute.

1. Alcaloizi

S-au descoperit în compoziţia fructului noni o serie de alcaloizi cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii precum ar fi:

Xeronina: activator enzimatic şi stimulator al sistemului imunitar

Damnacantal: anticancerigen şi stimulator al sistemului imunitar, îndeosebi al macrofagelor.

2 Tonic general

Fructul de noni şi sucul obţinut din acest fruct este un foarte bun tonic general, pentru a reda vitalitatea întregului organism, prin proprietăţile sale stimulatoare, antimicrobiene şi analgezice.
Sucul de noni este foarte indicat în perioadele de stres fizic sau psihic.

3 Vitamine şi minerale

Fructul noni conţine vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, antioxidanţi. Noni conţine vitaminele: A, C, beta-caroten, B3. Fructul Noni este bogat în minerale precum seleniu, deosebit de important pentru imunitate, fier şi potasiu.

4 Antimicrobian

Fructul noni are în compoziţie agenţi antibacterieni naturali, antivirali şi antifungici. Anumite substanţe din compoziţia fructului noni, cum ar fi acubina, rubiadina şi alazarina, sunt antibiotice naturale. De aceea, fructul noni se foloseşte în Asia pentru tratarea gastroenteritelor bacteriene produse de infecţiile cu E.coli, salmonella, shigella.

5. Protecţie cardiovasculară

Fructele de Noni conţin un fitosterol vegetal cu acţiune hipocolesterolemiantă, care reduce depozitele de colestrol de la nivelul vaselor. Deasemenea, scopoletinul, o substanţă întâlnită în noni este vasodilatatoare naturală, având proprietăţi hipotensive.

6 Aminoacizi

Fructul Noni conţine numeroşi aminoacizi importanţi pentru buna funcţionare a organismului:

Alanina, Arginina cu rol important în detoxifierea organismului., Cistina, Glicina, Prolina
Tirozina: precursor al dopaminei, adrenalinei şi hormonilor tiroidieni.

Fructul noni conţine 7 din cei 9 aminoacizi esenţiali, denumiţi aşa datorită faptului că nu se pot sintetiza în organism, fiind necesar aportul extern, din alimentaţie.

Izoleucina
Leucina: intra în structura feritinei, fiind indicată în anemii. Stimulează sinteza de proteine musculare, reglează creşterea celulara, intră în structura hormonilor sterolici.
Lizina intră în structura colagenului şi elastinei din piele. Este utilizată pentru sinteza majorităţii proteinelor din organism, inclusiv pentru sinteza anticorpilor. Lizina este necesară pentru absorbţia calciului.
Metionina este utilizată pentru sinteza altor aminoacizi în oraganism: taurina, cisteina, carnitina. Este utilizată pentru sinteza fosfolipidelor: lecitina, fosfatidilcolina din creier.
Fenilalanina: este utilizată pentru sinteza tirozinei, aminoacid precursor al hormonilor tiroidieni, melaninei (din piele) şi adrenalinei. Fenilalanina are deasemenea, efecte analgezice şi antidepresive.
Triptofan: este precursor în sinteza neurotransmitatorului serotonina, precursor în sinteza vitaminei B3 (niacina). Deficitul de triptofan favorizează depresia. Triptofanul se găseşte şi în lapte, seminţe de susan, seminţe de floarea soarelui, soia.
Valina

În concluzie, fructul noni poate fi utilizat pentru proprietăţile sale benefice în afecţiuni precum:
infecţii (bacteriene, parazitare, fungice,virale), cancer, hipercolesterolemie şi hipertensiune, boli reumatismale, alergii, tulburari de somn, depresie, boala Alzheimer.

Orice om are toate motivele să consume acest miraculos fruct şi să-şi ajute organismul la o bună funcţionare o perioadă cât mai lungă de timp. Mai ales că acum în farmaciile naturiste se găseşte şi la noi. Un strop de sănătate nu strică niciodată.

M.T.

 

2 comentarii

  1. Noni juice has many health benefits. NONI Drink known as ‘Wellness Drink’ it is Organic a gift of Nature. Its Reduces the risk of developing cancer and many more health benefits.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea