Ciuperci cu unt

Ingrediente:
– 300 gr ciuperci proaspete
– 50 gr. unt
– 1 ceapa rosie
– 2 morcovi
– 1 cana supa de pui
– 2 linguri patrunjel uscat
– sare, piper

Mod de preparare:
Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in unt. Se curata cipercile si se taie feliute apoi se adauga peste ceapa si se lasa cateva minute sa se caleasca. Se scot doi morcovi din supa, se taie bucatele si se adauga peste ciuperci impreuna cu o cana de supa. Se amesteca bine si se lasa totul la calit pana cand supa s-a evaporat si ciupercile s-au patruns bine. Se adauga sare si piper dupa gust si 2 linguri de patrunjel uscat si tocat, se amesteca, se acopera cu un capac si se stinge focul lasandu-se ciupercile asa aproximativ 15 minute inainte de a se servi. Pofta buna!

Nota:
Cu totii stim ca patrunjelul este cunoscut de milenii in bazinul Mediteranei, cultivarea sa pentru consum dateaza din Grecia antica. Astazi, frunzele tocate de patrunjel sunt o decoratie des intalnita in Europa Centrala (la fel cum coriandrul se foloseste in China, Asia de sud-est si India), mai ales pentru supe si legume. Patrunjelul este deseori folosit pentru sosuri, celebrul sos verde german este un exemplu. Patrunjelul tocat si usturoiul in ulei de masline compun un sos mediteranean minunat, de servit cu peste prajit.

 

2 comentarii


  1. Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

  2. Retete ilustrate says:

    Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
    Sarbatori fericite!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea