De ce avem nevoie de detoxifierea organismului?


Detalii convingătoare

În depozitele de grăsimi ale organismului sunt stocate substanţe străine şi toxine. Uneori, în organism pot exista până la 4-5 kilograme de reziduuri toxice, care produc un mucus nesănătos. De aici apar oboseala, tulburările digestive, dureri de cap, dureri ale încheieturilor, respiraţie urât mirositoare, alergii, constipaţie, unghii fragile, erupţii ale pielii, memorie slabă, depresie, insomnie, greutate excesivă.
Un timp organismul se apără de noxe şi substanţe toxice, învăluindu-le în mucus sau grăsime şi împiedicându-le să producă efecte imunitare adverse, dar această reacţie funcţionează doar temporar. După un timp, toxinele vor invada fluxul sangvin şi vor penetra membranele celulare, tulburând funcţia metabolică, producând distrugeri ale ţesuturilor.

Ce sunt toxinele
Toxină poate fi orice substanţă care are efecte negative asupra organismului, generând intoleranţe, alergii sau alte stări de îmbolnăvire. Suntem înconjuraţi de potenţiale toxine, începând cu apa pe care o bem, mâncarea şi aerul care ne înconjoară. Cele mai perfide toxine sunt cele invizibile. Partera bună a lucrurilor este că organismul are capacitatea de a expulza destul de repede toxinele.

Sfaturi pentru detoxifierea zilnică
Acţiunile de detoxifiere trebuie aplicate din când în când, ci zilnic.
1. Ai mereu în vedere care sunt alimentele cu efect detoxifiant şi care sunt cele toxice în viaţa de zi cu zi

Topul alimentelor detoxifiante
Sucurile de fructe şi legume
Apa
Alimente crude/germeni/frunze
Fructe, vegetale, cereale integrale, legume, seminţe
Alimente care trebuie evitate
Zahăr
Alimente prăjite
Produse lactate
Alcool
Cofeină

2. Ai la în demână următoarele
Un storcător de legume şi fructe pentru a putea prepara singur sucurile şi un mixer cu ajutorul căruia să îţi prepari alimentele sub formă de piureuri şi paste.

3. Foloseşte o perie pentru piele
Perierea pielii uscate grăbeşte viteza de eliminare a toxinelor din organism, punând în mişcare celulele sangvine şi ţesutul limfatic, două căi fiziologice de detoxifiere. Frecarea pielii cu peria nu este o acţiune care trebuie efectuată odată cu baia sau la duş, ci atunci când pielea este uscată. Poţi face baie după aceea, dar nu în timpul procesului de periere.

Metodă:
Freacă uşor cu peria tălpile picioarelor, apoi aplică cu mişcări de jos în sus, de-a lungul gambelor, apoi pe braţe în sus şi coboară pe spate. Perierea trupului se face cu mişcări lungi, îndreptate spre inimă, ceea ce îmbunătăţeşte circulaţia şi tonifică pielea şi ţesuturile. Mişcările trebuie să fie delicate pentru a nu răni pielea, a nu afecta venele sau a le inflama.

4. Respiră!
Felul de a respira poate avea un efect foarte important asupra sănătăţii. Oxigenul este un detoxifiant puternic. Respiraţia profundă este vitală. Cei mai mulţi oameni au o respiraţie superficială, privându-şi în felul acesta celulele şi organele de oxigenul care hrăneşte sângele şi celulele, prin detoxifierea organelor şi a glandelor.
Lipsa oxigenului înfometează creierul, sistemul nervos, glandele suprarenale, glanda pituitară, rinichii, vezica biliară, splina, ficatul, diafragma şi colonul.
Respiraţia profundă trebuie să devină parte integrantă a vieţii zilnice, când mergi, când vorbeşti, când stai pe scaun, munceşti sau te relaxezi.

5.Fă exerciţii zilnice
Pentru o detoxifiere corectă a organismului, exerciţiul fizic are rol esenţial. Întinderile, mersul pe jos, urcatul scărilor, săriturile uşoare la trambulină, dansul, înotul bicicleta, gimnastica aerobică, Pilates, sau chiar diverse arte marţiale, pot fi extrem de eficiente dacă le practicaţi regulat şi cu plăcere. Este be efică orice acţiune care te face să transpiri.
6. Bea apă
Bea în mod regulat apă, deaorece este unul dintre fluidele cu cele mai eficiente proprietăţi detoxifiante. Este recomandat un consum de 6-8 pahare de apă pe zi.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea