Şniţel de post din soia

Ingrediente:
6-8 bucăţi de soia
1- 2 linguri de vegeta de legume
1 cană de pesmet
ulei pentru prăjit.

Mod de prepare:
Puneţi la fiert bucăţile de soia într -o oala cu apa şi vegeta de legume. Va trebui să aveţi grijă pentru că atunci când cumpăraţi soia, o puteţi achiziţiona fie în pungi, fiind precizat pe pungă faptul că le poţi folosi pentru şniţele, fie vrac , din magazinele care vând astfel de produse.
Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Da-le prin pesmet si prajeste-le intr-o tigaie, cu putin ulei, precum snitelele obisnuite. Însă nu uitaţă faptul că le puteţi prăji şi simplu, fără pesmet. Se servesc calde, alături de cartofi prăjiti, orez, piure sau orice garnitură de legume. Un lucru bun şi în avantajul lor este că se pot mânca şi reci, ca parte a unui sandwich de post. Poftă bună!

Notă :
Cine ţine post ştie că şniţelele din soia sunt o alternativă foarte gustoasă pentru a înlocui carnea în timpul postului. Ele pot fi folosite şi în meniurile vegetariene, fiind o sursă foarte importantă de proteine şi substanţe nutritive. În plus , aceste şniţele sunt foarte uşor de preparat.
Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, deoarece conţin multe fibre. Adăugate într-o digestie sănătoasă reduc şansele apariţiei cancerului de colon şi renal. Soia, conţine lecitină, o substanţă nutriţională esenţială pentru funcţionarea armonioasă a creierului. Lecitina mai are şi alte roluri, ea împiedică depunerea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor sanguine, ajută la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietăţi antioxidante. Preparatele din soia sunt ideale pentru oamenii care au o intoleranţă la lactoză sau sunt alergici la laptele tradiţional de origine animală.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea