Romul, un aliment util în orice bucătărie


Originar din India antica si China, romul este unul dintre alimentele cele mai folosite in bucatarie. Aceasta bautura aromeaza multe preparate, de la prajituri la bauturi de toamna-iarna.

Afla cum sa folosesti romul in bucatarie:

1.Romul si extractul de rom
Poti folosi in mancaruri cantitati mici de rom ca inlocuitor pentru extractul de rom cerut de reteta. In general, indiferent de preparatul facut, nu se foloseste mai mult de un sfert de ceasca de rom.
O lingurita sau jumatate de lingurita de extract se inlocuieste cu 2 linguri de rom. In cazul in care folosesti rom inchis la culoare, o lingura din aceasta bautura echivaleaza cu 2 linguri de extract de rom.

2.Inlocuitori pentru rom
In retetele in care cantitatea de lichid joaca un rol important in reusita preparatului, la aceasta bautura se adauga apa sau suc de mere pentru a suplimenta diferenta. Romul mai este inlocuit cu coniac sau brandy, in cantitati egale. Cu toate acestea, cele doua bauturi au o aroma usor diferita.

3.Cum folosesti romul in bucatarie
In preparatele in care trebuie sa obtii un gust predominant de rom, cum sunt bomboanele, se foloseste de obicei rom inchis la culoare, deoarece aroma lui este mai tare. Romul deschis la culoare da o aroma delicata.

Romul se foloseste in preparat in asa fel incat sa puna in valoare ingredientul principal al retetei, nu sa-l domine.

In cazul in care preparatul trebuie flambat, se foloseste intotdeauna romul – bautura si nu extractul. Acesta din urma nu se va flamba corespunzator.

Cand servesti preparate cu rom, este indicat sa anunti inainte consumatorii pentru a evita alergiile sau eventualele probleme. Romul poate fi un lichid apreciat de unele persoane si un ingredient neplacut pentru altele.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea