Metode eficiente de detoxifiere în această toamnă


Măcar la mijlocul toamnei, fă o mică schimbare în stilul tău de viaţă şi renunţă la alimentele grase, sărate sau dulci, care îţi afectează sănătatea. Vei fi în formă, vei avea un ten strălucitor şi un tonus de invidiat.

Iată ce trebuie să faci:

Limitează consumul de alcool
Chiar daca consumul moderat de alcool are numeroase beneficii pentru sanatate, precum cresterea nivelului de colesterol bun si subtierea sangelui, exista insa si efecte negative ale consumului exagerat de alcool.

Consumul exagerat de alcool isi pune amprenta asupra ficatului, cel mai important organ al organismului responsabil cu detoxifierea intregului sistem. Alcoolul este si un diuretic puternic, ceea ce deshidrateaza puternic organismul.

Limitează consumul de zahăr
Cei mai multi dintre noi, consumam prea mult zahar. In medie, o persoana normala consuma in jur de 30 de lingurite de zahar pe zi, mult mai mult decat cantitatea recomandata. Consumul exagerat de zahar este un factor de risc pentru afectiunile cardiace, hipertensiune si colesterol.

Incearca sa eviti alimentele procesate, care contin cantitati mari de zahar. Atunci cand ai pofta de ceva dulce, consuma fructe proaspete.

Limitează consumul de sare
Ca si in cazul zaharului, consumam mult prea multa sare. Mancarea procesata si de la restaurant contin cantitati mari de sodium, astfel, ca un prim pas in limitarea consumului de sare este sa eviti astfel de alimente.

Gateste mai mult acasa, folosind ingrediente proaspete si sanatoase. Foloseste condimente si ierburi aromatice pentru un gust mai bun.

Limitează consumul de grăsimi saturate
Grasimile saturate, care se gasesc in lapte, branza, unt sau carne, maresc nivelul de colesterol rau, care afecteaza arterele de sange. Este astfel indicat sa reduci consumul de alimente animale si sa alegi grasimi sanatoase, precum cele care provin de la nuci, avocado sau ulei de masline.

Limitează consumul de cereale rafinate
Cerealele rafinate, precum faina alba si orezul alb, sunt private de fibrele sanatoase si benefice pentru organism. De asemenea, nu contin nici vitamine sau minerale. Sunt insa bogate in calorii, care se depoziteaza sub forma de grasimi.
Inainte de a cumpara astfel de produse, citeste cu atentie eticheta si evita produsele rafinate.

Limitează consumul de alimente procesate
Alimentele procesate contin cantitati foarte mari de zahar, sare si grasimi, care afecteaza intreg organismul uman. Excesul de calorii se depune sub forma de grasime, in zonele problema ale corpului, precum abdomen sau fese.

Insa, aceste alimente maresc si colesterolul, un factor de risc major pentru afectiunile cardiace. Incearca sa consumi mai multe fructe si legume, lactare degresate, cereale intergrale si carne slaba de pui si peste. Prepara mancarurile acasa si evita snacks-urile si chips-urile din comert.
Consuma mai multe fructe si legume
Pentru o sanatate de fier si cat mai putine probleme medicale, incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete. Aceste alimente sunt extrem de nutritive, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti si au putine calorii.

Bea mai multă apă
Este tentant sa alegi alte bauturi, insa apa este cea mai buna bautura din lume. Ajuta la buna functionare a organismului si participa la numeroase procese metabolice. Ajuta la circulatia oxigenului si la eliminarea toxinelor din organism. Bea zilnic cel putin 6 pahare de apa.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea