Pui cu legume


Ingrediente:

– 8 ciocanele de pui
– 2 buc de ardei gras
– 1 ceapa rosie
– 1 vineta
– 1 cutie de ciuperci
– 6 rosii medii
– sare, piper
– 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:
Se spala ciocanelele de pui, se dau cu sare si piper lasandu-se putin la rece. Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in uleiul de masline. Intre timp se taie ardeiul si vineta cubulete. Ardeiul se adauga peste ceapa calita si cand au prins ambele culoare se pun cubuletele de vinete impreuna cu o cescuta de apa. Dupa ce s-au inmuiat si cubuletele de vinete se adauga ciupercile si rosiile date pe razatoare. Se lasa asa cateva minute si apoi se adauga ciocanelele de pui impreuna cu o cana de apa (lichidul din oala va acoper carnea). Se lasa la fiert pana cand lichidul scade si legumele se transforma intr-un sos, iar carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pofta buna

Nota:
Aproape la fiecare reteta folosim piper insa nu am vorbit niciodata despre el. Piperul este cunoscut la noi inca din Evul Mediu, si in afara de valoarea sa culinara piperul are si calitati terapeutice incontestabile. In principal, uleiurile volatile pe care le contine au un efect antiinfectios puternic asupra cailor respiratorii, stimuland, in plus, procesele digestive, stopeaza varsaturile, actioneaza asupra aparatului cardiovascular si chiar asupra metabolismului. In cantitati moderate, piperul negru stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la detoxifierea ficatului, grabeste arderile de grasimi.

 

Niciun comentariu


  1. Dracu o mai intra pe blogul tau…vrei sa imi umplu tastatura cu bale?
    Daca doresti schimb de link cu moi, intra pe blogul meu, Spiritul Timpului, si lasa un comentariu cu numele si linkul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea