Pui cu prune uscate

Ingrediente:

–          4 copănele de pui

–          100 gr prune uscate

–          2 cepe medii

–          50 ml ulei

–          sare, piper

–          tarhon uscat mărunţit

Mod de preprare:

Se spală copănelele de pui, se presară cu sare şi piper şi se lasă la rece. Între timp se curate ceapa şi se taie solzişori punându-se la călit într-o oală (asiguraţi-vă că oala în care gătiţi are capac). După ce devine ceapa aurie puneţi peste ea bucăţile de pui şi turnaţi apă pănă acoperiţi tot conţinutul. Amestecaţi şi puneţi capacul lăsând totul să fiarbă aproximativ jumătate de oră. Împungeţi bucăţile de carne cu furculiţa să vedeţi dacă este moale carnea, puneţi prunele uscate şi mai completaţi cu apă dacă este nevoie. Peste încă jumătate de oră presăraţi tarhon uscat peste carne şi mai lăsaţi câteva minute oala acoperită pe foc. La final veţi avea copănele de pui delicioase şi un sos dulceag de ceapă cu prune. Serviţi la masă cu cartofi piure sau cu mămăligă şi cu murături. Poftă bună!

Notă:

La fel ca şi alte fructe, prunele chiar dacă sunt uscate pot da un gust deosebit mâncărurilor şi pot adăuga o savoare în plus. Chiar dacă sunt uscate şi afumate sau doar deshidratate ele îşi vor lăsa simţită savoarea în sos şi gustul va pătrunde bine carnea fragedă. Pentru mine, gustul de prune uscate face parte din clasa gusturilor din copilărie J

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea