Fettucini cu sos ragu

Ingrediente:
– 300 gr paste Fettucini

– 1 ceapa rosie mare

– 1 morcov

– 1 telina mica

– 50 ml. ulei de masline

– 3,4 catei de usturoi potriviti

– 3 rosii proaspete

– 150 gr. pasta de rosii

– 400 gr. carne tocata de vita

– condimente

– parmezan

Mod de preparare:
Portii pentru 4 persoane: se caleste ceapa in ulei de masline pana devine cristalina, se adauga usturoiul pisat pana se rumeneste, morcovul si telina data pe razatoare ai mai apoi carnita tocata se toarna peste ceapa si legume lasandu-se la calit pana cand devine albicioasa, intre timp s-au tocat rosiile si se adauga peste compozitia din cratita, se amesteca bine ptr. a nu se prinde si cand rosiile incep sa lase un strop de suc se toarna si pasta de rosii amestecandu-se continuu timp de aproximativ 30 de minute. La acest fel de sos eu folosesc: sare, piper, coriandru proaspat tocat, cimbru proaspat tocat, rozmarin uscat si provence.
Pastele se fierb cateva minute, se storc si apoi se amesteca cu sosul. Peste farfuria plina de paste si sos se presara parmezan. Noi combinam acest sos si paste cu putin ketchup Heinz de preferat…picant.

Nota:

Pastele Fettucini sunt un amestec de paste cu ou, unt, parmezan şi smântânǎ. De la mijlocul anilor ’60 ai secolului XX, mâncarea aceasta a devenit un fel de bazǎ în meniurile restaurantelor italiene din strǎinǎtate. Alfredo di Lelio a creat-o în primul sǎu restaurant deschis în 1910 pe Via della Scrofa. Se spune cǎ mâncarea ar fi trebuit sǎ trezeascǎ pofta de mâncare a soţiei sale care abia nǎscuse primul lor fiu. Pastele Fettuccine au devenit faimoase în toatǎ lumea dupǎ ce faimoşii actori de filme de la Hollywood Douglas Fairbanks şi Mary Pickford au servit-o la restaurantul lui Alfredo în timpul lunii lor de miere din 1927. Aceste paste celebre conţin un unt special creat de Alfredo, alǎturi de “inima” celui mai bune brânze parmigiano. Dupǎ Mary Simmons, autoare celebrǎ de cǎrţi de bucate, pastele Fettuccini autentice nu conţin smântânǎ, ciuperci, usturoi sau boabe de mazǎre…

 

Un comentariu


  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
    With reference of your article we have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, creator of “fettuccine all’Alfredo” (recipe in the world known).
    Alfredo di Lelio opened the restaurant „Alfredo” in 1914 in a street in the center of Rome, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina in Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of „fettuccine all’Alfredo”.
    In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant “Il Vero Alfredo” in Rome, Piazza Augusto Imperatore n.30, which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles), with the famous “gold cutlery”” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
    See also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.alfredo-roma.it/.
    We must clarify that other restaurants „Alfredo” in Rome do not belong to the family tradition of „Il Vero Alfredo” in Rome.
    We inform that the restaurant “Il Vero Alfredo” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.

    Best regards Alfredo e Ines Di Lelio

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea