Musaca de vinete

Ingrediente:
– 2 vinete
– 1 / 2 ceasca ulei vegetal 200 gr. carne de miel de miel (sau de vita) taiata in cuburi
– 1 / 2 lingurita de sare
– 1 / 4 lingurita de piper negru
– 1 / 2 lingurita condiment din Orientul Mijlociu
– 100 gr sos de rosii
– 2 cani de apa
– 2 rosii coapte

Mod de preparare:
Se taie vinetele in lungime (felii de 1 / 2 cm grosime ). Se presara pe bucatile de vinete sare si apoi se pun intr-o strecuratoare lasandu-se sa se scuirga timp de aproximativ 30 de minute.
intr-o tigaie se pune ulei la incins apoi se vor praji vinetele in ulei fierbinte pe fiecare parte, pana cand prind o culoare maro auriu. Cand se scot feliile de vinete prajite se pun pe o farfurie peste un servetel absorbant ptr. a ramane fara surplusul de grasime. in aceeasi tigaie, prajiti cubuletele de miel (sau carne de vita), apoi se toarna peste bulionul si se lasa pana cand bulionul lichid se evapora. Se adauga sare, piper si condiment, si se lasa la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. Se aseaza intr-un vas iena o jumatate de felii de vinete in partea inferioara peste se pune amestecul de carne apoi peste cealalta parte de vinete. Se toarna restul de sos de rosii si apa peste straturi, apoi deasupra se aranjeaza felii de rosii. Coaceti intr-un cuptor pentru aproximativ 45 minute sau pana cand devine gros. Sa stea timp de aproximativ 10 de minute inainte de servire.
Puteti servi cu lipie si / sau orez.

Nota:
Vinetele sunt o bogata sursa de potasiu, ele nu numai ca blocheaza formarea radicalilor liberi, atat de nocivi organismului, dar si reduc nivelul de closterol. De asemenea, vinetele sunt si o sursa de acid folic si de potasiu. Vanata este o leguma care contine putine grasimi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea