Supă cremă de roşii

Ingrediente:
– 1 kg si 500 de grame de rosii,
– 2 cepe tocate,
– un morcov taiat cubulete,
– 3 catei de usturoi,
– 2 linguri pasta de tomate,
– un litru supa de pui sau de legume,
– 10 grame de unt,
– 3 linguri ulei de masline,
– sare si piper,
– patrunjel verde,
– crutoane

Mod de preparare:
Curatati rosiile de coaja cu ajutorul unui cutit special de curatat cartofi, dupa care taiati fiecare rosie in 8 bucati. Curatati si taiati fiecare ceapa in 4 bucati. Tocati 3-4 catei de usturoi, taiati morcovul cubulete. Preparati supa de pui sau de legume (eu am folosit 2 cuburi Maggi supa de pui). Puneti o tigaie pe aragaz la foc mediu, adaugati uleiul si untul. Amestecati cu o paleta de lemn pana se topeste untul. Dupa ce untul s-a topit, adaugati ceapa, usturoiul si morcovul tocat, si se rumeneste pana capata ceapa putina culoare. Se adauga pasta de tomate. Adaugati si supa de pui si rosiile tocate. Aduceti la fierbere compozitia amestecand din cand in cand pentru a se omogeniza. Cand a inceput sa fiarba puneti un capac si lasati sa fiarba la foc mediu 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute stingeti focul si lasati 30 de minute sa se racoreasca .Dupa ce s-a racorit, turnati toata compozitia intr-un blender si omogenizati. Turnati apoi compozitia intr-o strecuratoare. Amestecati cu o spatula de lemn pentru a ajuta compozitia sa curga daca este prea groasa. Turnati supa inapoi in vasul in care ati preparat-o. Puneti sare dupa gust. Daca doriti adaugati si piper. Aprideti focul si aduceti din nou la fierbere. Dupa ce a inceput sa fiarba, stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Serviti supa atat calda cat si rece impreuna cu crutoane si patrunjel tocat deasupra.

Nota:
Tomatele conservate pot fi mult mai nutritive decat cele proaspete deoarece acestea sunt selectionate cand sunt coapte si procesate intr-o maniera care sa le conserve toate beneficiile. Oamenii de stiinta au descoperit ca produsele ambalate din tomate procesate la cald, asa cum ar fi sosul pentru spaghetti, ne pot oferi de sase ori mai mult licopen decat cantitatea echivalenta de tomate proaspete. Acest lucru este posibil deoarece caldura folosita in timpul procesarii distruge zidul de celule, permitand ca licopenul sa fie mai bine absorbit in tubul digestiv. Este important de stiut ca licopenul este solubil in grasimi, facand ca acesta sa fie mai bine absorbit atunci cand este consumat impreuna cu grasimi. Asa ca, poti adauga putin ulei de masline, branza sau carne la pasta ta favorita de tomate pentru a beneficia din plin de continutul de licopen.

 

Un comentariu


  1. This could not possibly have been more helupfl!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea