Vinul în bucătărie


Reuşita alegerii celor mai indicate băuturi, pentru meniul ales, nu depinde numai de existenţa unor principii existente, ci în cele mai dese cazuri de factori circumstanţiali, cum ar fi: posibilităţile financiare, timpul, oaspeţtii şi nu în ultimul rând imaginaţia şi talentul gazdei.

Gastronomia, ca ştiinţă, a realizat de-a lungul timpului un acord perfect până la rafinament între felul mâncărurilor şi vinul ce trebuie consumat, astfel încât să se creeze apetitul şi ambientul unei bune dispoziţii.

Şi tot gastronomia ne confirmă că vinul se foloseşte în arta culinară încă din timpuri îndepărtate, existând reţete de sosuri preparate cu vin, lăsate mărturie de către Apicius, gastronomul Romei Antice.

Deci, iată că avem două şanse de a folosi vinul, şi anume: la prepararea mâncărurilor şi servit ca băutură alcoolica în timpul mesei, întregind meniul. În ambele situaţii vom respecta nişte principii pe care este bine să ni le amintim de fiecare dată.

La prepararea mâncărurilor nu vom întrebuinţa vinurile foarte bune, de marcă, pentru că le vom irosi, dar nici vinuri defecte, pentru că acestea strică gustul mâncării. Deci, vom folosi vinuri tinere, fructoase, uşoare, cu aciditate mai mare.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea