Condimente pentru carnea de miel
Indiferent de felul în care veţi găti carnea de miel pentru masa de Paşte, din lista de ingrediente nu trebuie să vă lipsească condimentele. Cele mai potrivite condimente pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper măcinat, ceapă verde, ardei roşu, mentă, foi dafin, curry.
Despre cimbru ar trebui să ştiţi că cimbrul, de cultură sau din flora spontană, este o plantă puternic aromată, folosită încă din antichitate în bucătărie, în cosmetică şi pentru tratarea unor boli.
Grecii, etruscii şi egiptenii ardeau cimbrul pe altarele zeilor pentru parfumul îmbătător al acestei plante iar romanii îl foloseau în cosmetică şi la pregătirea apei de baie.
Tot din acele vremuri, despre cimbru se spune că este mai ales repezit, înfierbântat şi aprins. Stimulează fluxul diuretic şi ciclul lunar, la o naştere normala grăbeşte ieşirea pruncului din trupul mamei. Băutura preparată din el curăţă părţile interne ale organismului.
Pentru o friptură gustoasă alegeţi singuri mix-ul de condimente care este pe gustul vostru, ţinând însă seama care este gama condimentelor ce se pretează la o minunată friptură de miel.
M.T.