Aripi de pui caramelizate

Ingrediente:
1,4 kg aripioare de pui
1 căţel de usturoi, zdrobit
½ cană sos de soia
2 linguri ketchup
2 linguri ulei de măsline
1 cană miere
sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Spală aripioarele şi apoi puune-le intr-o tava. Amestecă apoi uleiul de măsline cu sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea şi piperul. Toarnă compoziţia peste pui. Lasă puiul la cuptor 1 ora, până când sosul s-a caramelizat.
O reţetă cât se poate de simplă şi de rapidă dar tare delicioasă. Garnitura perfectă este cea de orez. Poftă bună!

Notă:
Dacă îţi place puiul crocant si succulent, încearcă să pregăteşti nişte aripi de pui caramelizate, cu o crusta dulce şi lipicioasă, numai bună să-ţi lingi degetele când te ridici de la masă. Dacă nu sunteţi amatori de mâncăruri dulci mai bine vă orientaţi spre altă reţetă.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea