Tratează ameţeala cu produse naturiste

Foarte multi dintre noi au avut la un moment dat stari de ameteala. Cea mai buna varianta ar fi sa vedem care sunt cauzele acestei stari si cum o sa le putem trata intr-un mod cat mai natural.

Ameteala sau vertijul este senzatia neplacuta de deplasare in spatiu, cu rotirea obiectelor sau a propiului corp, insotita de pierderea echilibrului, greata, varsaturi. Ameteala este un simptom cu caracter acut, paroxistic sau cronic.

Ameteala acuta se intalneste in: bolile urechii medii, intoxicatii cu alcool, cu tutun, cu streptomicina, cu chinina, traumatisme, epilepsie, scleroza in placi, tumori cerebrale, tromboze si hemoragii cerebrale, meningita etc.
Ameteala paroxistica se manifesta in : spondiloza cervicala, sindrom Meniere, migrena, epilepsie, tumori cerebrale, meningita etc.

Ameteala cronica este prezenta in ateroscleroza cerebrala, tumori cerebrale, scleroza in placi, dupa traumatisme cerebrale, meningita tuberculoasa, sifilis, boli psihice etc.

Ameteala are deci nenumarate cauze, ceea ce impune prezentarea la medic ori de cate ori acest simptom apare, se repeta sau survine brusc si violent. Sunt si ameteli de moment provocate de urcatul sau coboratul cu ascensorul, de privitul in jos de la mari inaltimi, in timpul zborului cu avionul, dupa coborarea din leagan sau in timpul invartirii. Alimente interzise atunci cand aveti ameteli: grasimi animale (carne grasa, unt, smantana), maioneza, conserve, oua, bauturi alcoolice.

Foarte indicata pentru a scapa de ameteli este tinctura de trifoi salbatic: doua linguri cu rf de trifoi (50 de grame) se pun intr-o jumatate de litru de alcool, se lasa la macerat zece zile, apoi se ia cite o lingurita inainte de masa timp de trei luni, cu pauze de cite zece zile la fiecare o luna. Este un mijloc terapeutic foarte util in cazul durerilor de cap si ametelilor.

Frunzele oparite de roinita se administreaza intern in cazul durerilor de cap si al ametelilor. Foarte recomandat este si decoctul de galbenele: se pun 10 grame de flori de galbenele in 200 de mililitri de apa fierbinte, se iau una-trei linguri de decoct de trei ori pe zi. Se foloseste ca mijloc diuretic in cazul ametelilor, al afectiunilor urinare (in cazul pietrelor si nisipului la ca urinara), in cazul rahitismului, al tusei, al afectiunilor stomacului si ca mijloc de reglare a menstruatiei.

Ceaiul din ramurele de salcam este recomandat pentru cresterea tonusului persoanelor in varsta, iar celor tinere pentru inlaturarea ametelilor. Medicina populara recomanda de asemenea infuzia din radacini de iarba-mare: o lingurita de radacini taiate marunt se pune intr-un pahar de apa fiarta si racita, se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara; se bea cite un sfert de pahar de patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Aceasta infuzie este indicata in cazurile de ameteli, bronsita, tuse, dureri de cap, afectiuni ale tubului gastro-intestinal, ale ficatului, in caz de hemoroizi.

Daca ametelile apar pe terenul unei actitati intelectuale intense, trebuie sa acordati mai multa atentie alimentatiei; trebuie sa consumati cit mai multe produse care contin fosfor, pentru ca aceasta substanta intra in componenta creierului, iar in cazul unei activitati intelectuale intense cantitatea de fosfor scade. Trebuie astfel sa consumati cit mai mult peste, oua (in special galbenusuri), brinza, ridichi, castraveti, migdale, mazare, nuci.

Daca va hotarati sa lasati la o parte medicamentele din farmacii si sa va tratati intr-un mod cat mai natural cu siguranta o sa gasiti una din variantele propuse mai sus foarte atragatoare. Nu de fiecare data cand avem o problema trebuie sa dam fuga la farmacie si sa cumparam un pumn de medicamente care pot trata un efect si pot produce altele la fel de neplacute.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea