Creier pane


Ingrediente:
– 1/2 kg creier (congelat)
– 3 oua mari
– 5 linguri cu faina
– sare, piper
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Se lasa creierul la dezghetat, dar nu de tot ca sa se poata taia felii care sa ramana intregi. Intr-un castron se bat ouale bine cu putina sare si se adauga o lingura de faina ca sa iasa o compozitie mai subtire putin decat cea de clatite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Bucatile de creier se presara cu sare si piper, se dau prin faina si apoi prin amestecul de ou. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Pofta buna!

Nota:
Ca sa va fie mai usor, creierul se pune in apa rece aproximativ 1 ora. Se tine 1-2 minute in apa clocotita pentru a se indeparta cu usurinta pielita. Aceasta reteta este considerata o delicatesa, totusi creierul pane poate reprezenta un aperitiv delicios…

 

Un comentariu


  1. mai încearcă şi testicule de bou să mănânci cu prăjeala dată

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea