Orez cu ciuperci

Ingrediente:
– orez (200g)
– 200 gr ciuperci (proaspete sau la cutie)
– un morcov
– sare, piper
– verdeata

Mod de preparare:
Se pune in vasul in care veti face orezul putin ulei, cand se incalzeste, se adauga un pahar de apa. Cand si aceasta se incalzeste, adaugam o lingura de condimente pentru gust (de genul Knorr…). Se amesteca pana se dizolva complet, apoi se adauga ciupercile si morcovul, care se fierb la foc potrivit, cu capac (aburii grabind fierberea)- daca folositi ciuperci la cutie, veti pune doar morcovul la fiert, adaugand ciupercile cand orezul este aproape fiert. Cand sunt aproape fierti morcovii (si ciupercile, in cazul in care ati folosit ciuperci proaspete), se adauga orezul si apa cat e cazul. De obicei cantitatea de apa folosita repezinta cantitatea orezului inmultit cu 3 (o cana de orez > trei cani de apa). Se amesteca des, pentru a nu se lipi. Cand e gata, se adauga verdeata pentru aroma si de dragul esteticului.

Nota:
Deoarece eu gatesc mult orez si m-am informat bine asupra proprietatiilor sale, trebuie sa stiti si voi atunci cand gatiti orez ca proteinele nu sunt prezente intr-o cantitate foarte mare in bobul de orez, insa trebuie sa avem in vedere ca au o inalta valoare biologica. Proteinele din orez contin aminoacizi esentiali (coem lisina, metionina si triptofan) si toti cei 18 aminoacizi de care depinde metabolismul corect al omului. Proteinele din orez sunt superioare celor prezente in alte cereale.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea