Cum sa pregăteşti un mic dejun echilibrat


Micul dejun te poate ajuta să fii într-o formă fizică mai bună. Prima masa a zilei îţi oferă energie pentru întreaga zi şi te împiedică să mănânci foarte mult seara. În continuare îţi arăt cum să combini alimentele pentru a alcătui un meniu echilibrat pentru micul dejun.

Un mic dejun sănătos este bine să conţină trei componente esenţiale: cereale integrale , lactate/proteine şi fructe. Cerealele sunt o bună sursă de carbohidraţi, în timp ce lactatele sau proteinele se digerează mai greu şi te fac astfel să te simţi sătul o perioada mai lungă de timp. Fructele sunt importante deoarece aduc un aport de vitamine, minerale, dar şi fibre.

1.Mic dejun cu brioşe
Brioşele pot constitui un mic dejun în sine. Nişte brioşe cu brânză şi cârnaţi urmate de o cană cu suc de fructe de pădure pot constitui o masă sănătoasă de dimineaţă.

2.Cereale cu lapte şi fructe
Combină 1 cană de cereale cu 3/4 căni lapte degresat şi cu jumătate de cană de căpşuni. Este o masă dulce şi gustoasă, potrivită pentru un început de zi.

3.Brioşe combinate cu ouă şi fructe proaspete
Fă o tavă cu brioşe din fructele tale preferate şi combină-le cu ouă fierte tari şi cu bucăţele de pepene galben.

4.Caşcaval cu mere şi biscuiţi
Combină câţiva biscuiţi simpli cu soldăţei de caşcaval şi cu un măr proaspăt. Este o masă uşoară şi o combinaţie reuşită.

5.Lipie cu brânză şi nuci
Taie o lipie pe jumătate şi umple-i cavitatea cu brânză degresată, nuci şi bucăţele de banană. Acest mic dejun dietetic este gustos şi hrănitor.

7.Băuturi
Pentru băuturi sănătoase la micul dejun, apelează la cereale şi fructe. Fă un suc de fructe şi tărâţe prăjite. Foloseşte mere, căpşuni şi banane pentru o băutură sănătoasă şi foarte aspectuoasă.
Mira Tănase

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea