Găteşte peştele ca un profesionist!


Detalii convingătoare

Peştele este un aliment bogat în proteine, vitamine şi acizi graşi Omega-3. Cu o cantitate scăzută de grăsime, peştele este un aliment recomandat în dieta săptămânală pentru o alimentaţie sănătoasă. Carnea de peşte conţine calciu, fosfor, minerale şi nutrienţi care scad tensiunea arteriala şi reduc riscul de atac de cord. Dacă v-aţi săturat de carne grasă de porc consumată în această perioadă, este cazul să treceţi o vreme pe carne de peşte. Pentru a beneficia de conţinutul unui peşte, este important să ştii să-l găteşti corect. Învaţă să prepari peştele ca un profesionist! Iată 6 dintre cele mai importante aspecte când găteşti peşte:

1Pregăteşte sosul perfect pentru peşte
Zeama de lămâie nu se foloseşte numai ca sos la peştele gătit, dar şi înainte, când acesta este încă crud. Un peşte proaspăt trebuie stropit cu 2 linguriţe de suc de lămâie, apă şi vin alb. Peştele congelat pe care îl găteşti în cuptor are şi el nevoie de umiditate. Un astfel de sos simplu de făcut pune în valoare gustul cărnii.

2Condimentează peştele la momentul potrivit
Sarea usuca peştele crud. De aceea, dacă reţeta nu specifică, nu te grăbi să pui sare peste peşte înainte să-l găteşti.

3Înţeapă peştele înainte de-al prăji
Carnea de peşte conţine multă apă şi absoarbe uşor uleiul. După ce speli peştele, lasă-l la scurs pe un prosop de hârtie. Pune în tigaie numai puţin ulei. Când prăjeşti peştele, din cauza umidităţii din interiorul lui, s-ar putea ca mâncarea să sfârâie şi să sară stropi din tigaie. Poţi minimaliza efectul prin înţeparea peştelui cu o scobitoare. Înteapă atât carnea, cât şi pielea peştelui.

4Pune peştele în poziţia corecta
Când găteşti pe grătar sau în tigaie doi sau mai mulţi peşti deodată, aşază-i unii lângă alţii, în direcţie opusă cap-coadă. În acest fel, peştii se vor găti uniform.

5Găteşte peştii cu piele cu tot
Acolo unde se poate, găteşte peştele cu tot cu piele. Aceasta din urmă nu lasă carnea să se destrame şi ajută la păstrarea umidităţii în interiorul peştelui.

6Asigură umiditatea necesară pentru peştele la cuptor
Peştii făcuţi în cuptor trebuie unşi cu unt sau ulei şi suc de lămâie. Poţi face un sos din jumătate de cană de unt moale şi 1 lingură de zeamă de lămâie. Unge peştele, împachetează-l în folie de aluminiu şi dă-l la cuptor 25 de minute sau cât este menţionat în reţetă. În timp ce se face în cuptor, peştele trebuie uns din când în când cu amestecul de unt şi suc de lămâie pentru a asigura umiditatea necesară în carne.

Dacă am consuma peşte măcar o dată pe săptămână, i-am face o mare favoare inimii noastre. În general, peştele a fost considerat mereu alimentul cel mai sănătos, deoarece conţine proteine de înaltă calitate, iar colesterolul se găseşte într-o cantitate de 3 ori mai mică decât în carnea slabă.
Se cunosc fără îndoială proprietăţile benefice ale peşstelui asupra inimii. Aceastea ne-au fost demonstrate de către eschimoşi, a căror dietă se bazează exclusiv pe produse marine. Ei consumă cantităţi impresionante de grăsimi şi colesterol şi practic nu folosesc legume, fructe şi verdeţuri în dietă. Dacă mai învăţăm şă şi gătim peştele ca un profesionist nu vom avea decât de câştigat.
Mira Tănase

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea