Horoscop culinar


Ca la fiecare alt inceput de an, ne pregatim sa stim cate ceva despre preferintele culinare ale fiecarei zodii. Fiecare dintre cele 12 semne ale zodiacului european are anumite preferinte culinare, diferite de la un caz la altul. Unele pot fi mai exigente, altele pot fi mai simple, dar mereu suficient de interesante pentru a fi analizate. Numai cand vei afla ce anume satisface apetitul culinar al partenerului tau si numai daca vei reusi sa-i pregatesti acestuia o masa copioasa, il vei putea face cu adevarat fericit iar el te va iubi mai mult, pentru ca, nu-i asa, dragostea mai trece, uneori, si prin stomac.

Berbecul, impulsiv cum este, prefera sa incerce mereu lucruri noi, inclusiv in domeniul culinar. Daca vrei sa ii demonstrezi pricepearea ta in bucatarie, ii poti pregati cu succes cateva feluri de mancare cu care el nu s-a mai intalnit in trecut, poate ceva exotic inspirat din bucataria asiatica, fara a fi insa deosebit de complex. Apoi da-i timp sa savureze mancarea, la un pahar de vin bun si cu un dialog pe masura.

Taurul, fiind un semn de Pamant si, implicit, o creatura simpla fara prea multe pretentii, nu va avea nevoie de o masa imbelsugata sau de mancaruri alese pentru a fi multumit. Fiinta pragmatica, nativul din Taur poate fi satisfacut usor cu friptura de pui cu cartofi prajiti sau, daca nu exista timp suficient pentru o masa in adevaratul sens al cuvantului, el poate aprecia si un sandvis banal cu sunca.

Daca doresti sa multumesti un nativ din zodia Gemenilor, trebuie sa ai grija ca mancarea pe care i-o servesti sa fie atat gustoasa, cat si prezentabila. El va refuza de fiecare data cantitatea in favoarea calitatii si numai el ar putea fi impresionat de felurile acelea de mancare fanteziste servite in portii minuscule pe farfurii largi, unde din loc in loc mai apare cate o crenguta de cimbru, o frunza de menta sau cateva picaturi de sos.

Racul are o perspectiva complexa asupra mancarii. El poate savura atat mancaruri exotice, venite din zone departate, cat si mancaruri de baza, simple, pe care i le poti gati usor in cateva minute. Fiind semn de Apa, el este atras de fructele de mare, de preparatele din peste si nu va refuza niciodata o saramura sau, la celalalt pol, mai excentric, o portie de caracatita in stil spaniol.

Leul iubeste mancarea buna dar, in acelasi timp, aceasta trebuie sa fie si in cantitati suficiente pentru a-i astampara pofta fantastica. El apreciaza mancarea haute-cuisine, cu toate infloriturile de rigoare, dar numai daca aceasta vine in portii generoase, pe care le va infuleca uneori cu furie, asa cum ii sta bine celui care este considerat regele animalelor.

Fecioarei ii vine foarte greu sa incerce mancaruri noi. Semn de Pamant conservator, ea se va multumi mereu cu felurile de mancare pe care i le gatea mama in copilarie, indiferent ca este vorba despre ghiveci de legume, pilaf de orez sau, pentru ceva dulce, clasicele gogosi. Daca vei reusi sa convingi la un moment dat Fecioara sa accepte un fel de mancare pe care nu l-a mai incercat, aceasta o va face doar pentru ca te iubeste foarte mult.

Balanta este genul de om care poate refuza carnea din alimentatie, pentru a deveni la un moment dat vegetariana convinsa. Daca nu va ajunge sa ia aceasta decizie drastica, ea va pastra mereu o anumita preferinta pentru mancarurile echilibrate. O poti multumi usor daca ii vei pune pe farfurie, langa o bucatica de carne slaba, si cateva legume fierte. Mai mult, ar fi bine sa nu uiti de salata.

Scorpionul iubeste, pur si simplu, mancarea, si nu din lacomie, cantitativ, ci mai degraba ca un rafinat consumator al unor experiente culinare deosebite. El poate aprecia o reteta secreta pastrata in familie de zeci de ani, dar si un anume fel de mancare aparut de curand in meniurile restaurantelor de lux. Daca vrei sa-l multumesti in acest sens, nu o vei face in niciun caz comandand pizza.

Sagetatorul mananca, de obicei, in graba, de parca s-ar astepta in fiecare moment ca mancarea sa dispara din fata lui. Chiar daca poate incerca aproape orice fel culinar, fara a face prea multe mofturi, el are o anumita viziune despre mancare, si anume ca aceasta… se mananca. Nu prea intelege cum e sa savurezi mancarea, daca ea trebuie sa produca energie pentru a supravietui.

Capricornul nu-si bate prea mult capul cu ce mananca. El poate fi adeptul mancarii fast-food sau, daca este mai atent la sanatatea sa, poate aprecia si mancarurile de legume. Ca desert, e omul care apreciaza fructele si un mar sanatos il poate multumi pe deplin. Daca vrei sa-i faci pe plac Capricornului, pune-i langa mancarea simpla pe care o doreste si o sticluta de ketchup sau un borcanel de mustar.

Varsatorul stie sa guste micile subtilitati gastronomice pe care i le poti oferi. Pe langa feluri de mancare exotice, pe care i le vei servici in portii mici, invata sa stapanesti in bucatarie o serie de trucuri care vor face mancarea mai interesanta pentru nativii acestei zodii – cateva picaturi de sos, o crenguta de busuioc sau un pahar cu vin bine ales. Conversatia de calitate il va face, de asemenea, sa aprecieze intreaga experienta.

Pentru Pesti, experienta culinara este incarcata de emotii. Ei sunt, probabil, cei mai predispusi sa asocieze mancarea cu anumite stari sufletesti, de la portia mare de inghetata consumata atunci cand sunt depresivi, pana la specialitatile tailandeze savurate cu zambetul pe buze, atunci cand au intr-adevar chef de viata.

Preferintele culinare ale zodiilor, dupa cum am putut vedea mai sus, depind foarte mult de felul lor de a fi. Mai pamantene sau, la polul opus, mai excentrice, fiecare dintre nativii acestor 12 zodii vor sti sa aprecieze anumite feluri de mancare, daca vei sti cum sa le servesti la masa. De multe ori, in functie de zodia partenerului tau, conteaza prezentarea preparatelor, gustul acestora sau, de ce nu, cantitatea in care sunt servite.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea