Paste cu sos de vinete

Ingrediente:

– 500 gr paste
– 2 vinete medii
– o ceapa mare
– o rosie mare
– o legatura de patrunjel
– 3 catei de usturoi
– 50 ml ulei
– 150 ml smintina
– 100 gr cascaval ras sau parmezan
– un ou, sare, piper

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Separat, se curata vinetele se taie felii subtiri si se lasa cu sare 30 min. Vinetele se scurg si se taie cubulete, apoi impreuna cu ceapa se calesc bine. Se adauga usturoiul taiat marunt, rosia curatata de pielita si taiata cubulete, sarea si piperul. Intr-o forma pentru sufleu se aseaza alternativ un strat de paste cu unul din sosul de vinete. Deasupra, se adauga cascavalul ras sau parmezanul si smintina cu patrunjelul taiat marunt si amestecat cu ou. Se lasa la cuptor 30 min. Se serveste calda in compania unui vin roze…

Nota:
Acest fel de paste se poate gati si cu alte forme de paste, nu doar cu tagliatele, depinde de gustul fiecaruia.
Se stie ca vinetele sunt o bogata sursa de potasiu, precum si o sursa de acid folic (aviz pentru doamnele insarcinate…). Pentru a beneficia la maximum de efectele lor benefice, vinetele trebuie gatite si pastrate in caserole sau la gratar pentru a nu se imbiba cu grasime. in 100 de grame vinete gasim doua grame de fibre si 210 miligrame de potasiu.
 

Un comentariu


  1. mi se pare delicioasa reteta. o voi incerca chiar zilele astea.Multumesc!:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea