Supa crema de mazare

Supa crema de mazare este alegerea perfecta pentru un pranz consistent si gustor. Sunt perioade in fiecare an cand multi oameni doresc sa tina un regim care sa contina cat mai multe vegetale si sa evite consumul de carne. Daca va ganditi sa faceti asta trebuie sa stiti ca alte surse de fier sunt: lintea, soia, mazarea, prunele, smochinele si strugurii. In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta vegetariana are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalitate sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta.

Ingrediente:
– 1 kg mazare pastai
– o mana de spanac
– 70 gr unt
– 2 linguri faina
– 2 l supa de carne
– 1 lingurita zahar
– 1 legatura de marar
– 1 legatura patrunjel
– sare, piper

Mod de preparare:
Se curata si se spala bine mazarea, spanacul si verdeata. Se pun mai intai boabele de mazare cu apa pe foc. Dupa cateva clocote, se adauga frunzele de spanac si sarea. Dupa ce boabele de mazare sunt bine fierte, se paseaza totul pentru a transforma legumele intr-un piure vegetal. Intr-o alta oala se topeste untul, se presara faina, apoi se adauga cateva linguri de zeama in care a fiert mazarea. Se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se adauga piureul, restul de zeama, sarea, piperul si zaharul, dupa gust. Se amesteca bine si se mai da un clocot. Se serveste presarata pe deasupra cu marar tocat marunt si ca orice alta supa crema si cea de mazare are un gust desavarsit atunci cand este servita impreuna cu crutoane.


 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea