Tartine cu castraveti si somon

Ingrediente:
– 1 castravete mare in folie
– 150 g branza crema ( de preferat Philadelphia)
– 30 g unt
– 150 g somon afumat (aprox.)

Mod de preparare:
Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm. Crema de branza se amesteca cu untul (ambele la temperatura camerei). In amestec puteti adauga si marar tocat. Feliile de somon se taie in bucatele de 1 deget grosime. Punem crema intr-o punga cu un varf de decorat sau puteti pune intr-o punga si sa taiati un colt atat cat sa iasa crema cam de un deget grosime. Punem feliile de castravete pe platou si ornam cu crema de branza in mijlocul castravetelui, deasupra formam un trandafir din somon (sau orice alta forma va iasa…). Se serveste in maxim o ora de la ornare (pentru ca de la crema de branza castravetele se inmoaie cu trecerea timpului).

Nota:
O reteta de tartine delicioase, rapida si numai buna de pus pe masa la zile de nastere, onomastice sau ptr. musafirii neanuntati :))
Si daca ar fi sa vorbim despre beneficiile castravetelui proaspat am afla ca este un hidratant natural al organismului nostru, ca rezultat se poate vorbi despre efectul benefic asupra tenului nostru. Datorita continutului de potasiu are proprietatea de curatare a organismului si de reducere a tensiunii.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea