10 lucruri interesante despre dieta vegetariană


In ultimii ani, dieta vegetariana a devenit din ce in ce mai populara in intreaga lume. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va expunem cateva detalii interesante despre stilul de viata vegetarian, beneficiile lui si cei mai faimosi oameni care l-au adoptat.

1. India, o tara cu filosofie vegetariana.
Dieta vegetariana este legata, in mod traditional, de civilizatiile din India antica. Chiar si astazi, datorita religiei, 40 % din populatia Indiei este vegetariana (si sustine acest regim de viata in mod natural), in comparatie cu 6% in Europa.

2. Societatea Vegetariana.
Prima Societate Vegetarina a fost infiintata in Marea Britanie, in anul 1847. Tinta principala a acesteia era sa demonstreze tuturor oamenilor ca o dieta vegetariana nu are efecte negative asupra organismului, fiind posibil sa ducem un stil de viata sanatos si fara carne.

3. Copilul vegetarian, mai destept?
Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit faptul ca IQ-ul unui copil poate determina daca el va opta pentru o dieta vegetariana atunci cand va deveni adult. Asadar, cu cat copilul este mai inteligent, cu atat are mai multe sanse sa adopte un stil de viata vegetarian.

4. O memorie mai buna.
La fel, se spune despre persoanele care urmeaza o dieta vegetariana ca au o memorie mai buna si o inteligenta mai ascutita, interactionand, socializand si analizand tot ceea ce se intampla in jurul lor mai usor.

5. Broccoli = Calciu
Calciul este o substanta extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa a organismului si pentru oase puternice. Majoritatea oamenilor sunt de parere, in mod gresit, ca lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu. De fapt, unele legume verzi (precum broccoli) sunt o mai buna sursa de calciu, deoarece ele sunt absorbite mai usor de organismul nostru.

6. Un barbat vegetarian are mai mult sex-appeal.
In timp ce dieta vegetariana detine numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, ea are si alte efecte interesante asupra organismului. Mai multe studii au demonstrat ca evitarea consumului de carne rosu imbunatateste sex-appeal-ul barbatilor.

7. Dieta vegetariana – femei versus barbati
S-a demonstrat ca femeile au cu 50% mai multe sanse sa adopte o dieta vegetariana in comparatie cu barbatii. Statistic, in ultimii ani, majoritatea celor care au trecut la un stil de viata vegetarian reprezinta sexul feminin.

8. Mai multi vegetarieni inseamna mai putina carne consumata in intreaga lume?
Desi din ce in ce mai multi oameni adopta un stil de viata vegetarian, acest lucru nu inseamna ca in intreaga lume se consuma mai putina carne. De fapt, adevarat este chiar opusul. In ultimii 50 de ani, consumul de carne a crescut cu un incredibil procent de 400%. Si se asteapta ca acesta sa creasca in continuare.

9. Oameni faimosi care au optat pentru dieta vegetariana.
Lista oamenilor faimosi care au potat pentru o dieta vegetariana ii include pe Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Henry Ford, Paul McCartney (Beatles), Ozzy Osbourne, Sinead O’Connor sau Brad Pitt.
10. Liderul vegetarian.
Cel mai intrigant personaj din istorie care a adoptat, spre sfarsitul vietii sale, dieta vegetariana, este Adolf Hitler. Mai mult, se spune ca el a prezis ca in viitor intreaga lume va deveni vegetariana. Cine s-ar fi gandit ca in spatele liderului dominant si puternic statea un secret atat de simplu? Desi suna amuzant, Hitler iubea alimentatia vegetariana si considera ca puterea lui venea din stilul de viata sanatos.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea