Cordon Bleu


Ingrediente:
– 400 gr. piept de pui
– 90 gr. sunca fiarta
– 60 gr. cascaval(sau cas )
– 30 gr. faina
– 1 ou
– 3 linguri de pesmet
– 30 gr. Unt

Mod de preparare:
Taiati carnea si asezati-o intr-o folie de plastic pe care apoi o veti bate pana cand va ajunge la grosimea dorita, apoi se condimenteaza. Se pune pe ambele fete ale carnii cate o felie de sunca si una de cascaval apoi se prinde cu o scobitoare. Se da prin faina, prin ou, apoi se tavaleste prin pesmet. Se pune unt-ul in tigaie la incins cat sa acopere rulou-ul de carne pana la jumatate. Se prajeste pe ambele fete.
Cartofii prajiti si o salata proaspata de rosii si catraveti sunt garnitura perfecta pentru cordon bleu.

Nota:
Se spune ca pe vremuri, personaje din inalta societate, aveau obiceiul sa se intalneasca intr-un fel de club al gurmanzilor in scopul cultivarii artei de a manca si bea bine. Ospaturile lor devenisera mai tarziu atat de cunoscute incat aparuse expresia a prepara o reteta “au cordon bleu”. Cel mai priceput dintre ei purta un cordon albastru ca semn de recunoastere a cunostiintelor in domeniu. Adica o bucatarie de inalta clasa. Astazi, prin cele 27 de scoli oficiale de pe intreg Globul, “Cordon Bleu” este un reper culinar de prestigiu.
Din pacate in bucataria romaneasca se face inca confuzia si in loc de “cordon bleu” se spune ” gordon bleu”…In multe culturi, panglica albastra semnifica ceva de inalta calitate, la noi nu, vreun produs distins cu Panglica sau Cocarda Albastra nu ne-ar spune nimic…poate invatam si noi pana la urma…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea