Inteligenţa se păstrează cu o hrană bună


Hrana pe care o consumi îţi poate influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, capacitatea de concentrare şi gândirea. Află care este alimentaţia ideală pentru a avea o minte brici.

Peştele gras (tonul, somonul, macroul, heringul, sardinele) conţine acizi graşi omega 3, esenţiali pentru stimularea memoriei. Rolul lor este cu atât mai important cu cât acizii omega 3 sunt componenţi importanţi ai membranelor celulare cerebrale.

Legumele uscate (linte, năut, fasole) sunt bogate în fibre şi au rolul de a echilibra indicele glicemic. Ţine minte că cerealele pe care le consumi dimineaţa pot furniza creierului porţia zilnică de energie iar glucoza reprezintă un adevărat combustibil pentru creier.

Bananele sunt bogate în mag¬neziu şi vitamina B6, care îmbunătăţesc funcţiile mentale.

Ficatul de viţel sau de pui conţine fier (ce transportă oxigenului către creier), precum şi mai multe vitamine din complexul B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.

Fructele roşii (coacăze, căpşuni, zmeură, afine, mure) sunt considerate adevărate mine de vitamina C şi de antioxidanţi, care asigură o bună irigare a creierului.

Ouăle, aliment complex, conţin lecitină şi asigură o bună funcţionare a celulelor nervoase.

Ciocolata neagră îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul creierului şi ajută în tratarea insomniei. Flavonoizii din cacao antrenează funcţiile mentale, iar magneziul şi antioxidanţii cresc nivelul de oxigen din creier.

Spanacul conţine acid folic şi sporeşte capacitatea de concentrare.

Aditivii alimentari ne fură isteţimea

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Southampton a evidenţiat faptul că inteligenţa copiilor este afectată de şase aditivi alimentari, printre care şi E110, folosit la dulciuri şi sucuri.

Coeficientul de inteligenţă al subiecţilor poate scădea până la cinci puncte în cazul copiilor care consumă produse ce conţin aceşti aditivi. Alţi inamici ai performanţelor intelectuale sunt carenţa de iod, grăsimile, fumatul şi alcoolul.

Ceaiul verde face bine creierului

Virtuţile ceaiului verde au fost evidenţiate de o cercetare care a subliniat că această plantă este excelentă pentru buna funcţionare a activităţii cerebrale. Mai mult, ceaiul verde împiedică îmbătrânirea celulelor nervoase şi chiar protejează creierul de boala Alzheimer.

Salvia şi rozmarinul, chimenul, urzica, ghimbirul, traista ciobanului, mătasea de porumb, roiniţa, ventrilica, precum şi soia şi cura cu polen dau rezultate bune în stimularea gândirii.

Ştiai că…

…orezul brun este o sursă de energie pentru creier?

…copiii cu un coeficient mare de inteligenţă sunt mai predispuşi să devină vegetarieni ca adulţi?

…micul dejun, hidratarea şi mesele regulate menţin creierul în formă?

…potrivit unor studii, copiii hrăniţi la sân au un coefiecient de inteligenţă mai mare? Acest lucru s-ar datora acizilor graşi din lapte, care ajută la dezvoltarea creierului.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea