Ceafă de porc la grătar

Ingrediente:

– 6 buc de ceafă de porc

– cimbru

– rozmarin

– sare, piper

– 50 ml ulei de măsline

– sare, piper

Mod de preparare:

Amestecaţi cimbrul, rozmarinul cu sare şi piper (după gust) şi cu uleiul de măsline, continuaţi amestecarea până veţi avea un sos de condimente omogen, adăugaţi puţină apă şi treceţi fiecare bucată de carne prin acest sos. Bolul de carne îl acoperiţi şi îl lăsaţi la frigider cel puţin 4 ore ca să se marineze. Partea cea mai uşoară vine în jurul grătarului când s-au  încins cărbunii şi puneţi carnea care în cinci minutre va începe să emane un miros îmbietor. Bucăţile de carne se întorc de pe o parte pe alta până când s-au rumenit. Spre final carnea se poate stropi cu bere. În funcţie de preferinţete fiecăruia de nivelul de prăjit, luaţi carnea de pe grătar. Alături de o salată de legume proaspete şi de câteva felii de cartofi prăjiţi aţi rezolvat problema unui prânz delicios.

Notă:

Doar 100 de grame de carne de porc ne asigură 30% din necesarul zilnic de zinc. Este adevărat că nu doar carnea de porc conţine zinc. Medicii ne recomandă să nu excludem carnea din alimentaţie, indiferent de tipul ei, deoarece putem ajunge la deficienţe de zinc. Carnea de porc, alături de cerealele complete, legumele uscate si ouă face parte din categoria alimentelor bogate în vitamina B1.
Vitamina A este indispensabilă pentru organism. Ficatul de porc conţine o cantitate destul de mare de vitamina A.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea