Cele mai periculoase mâncăruri


Detalii convingătoare

Unele alimente pot fi periculoase pentru organism, fie pentru ca sunt preparate in mod necorespunzator, fie pentru ca in mod natural contin anumite concentratii de substante otravitoare. S-a tot vorbit despre E-uri si alte substante care pot provoca sau grabi aparitia cancerului, bolilor digestive si nu numai.

Acrilamida este o substanta care se formeaza in timpul prajirii, coacerii sau frigerii alimentelor si poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin in cazul femeilor. Aceasta se gaseste in paine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, in ulei sau la gratar. Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si acrilamide.

Inainte de a cumpara alimente, citeste cu atentie informatiile de pe ambalaje si evita-le atat cat se poate pe cele bogate in grasimi! Unele lactate, produsele preambalate, de patiserie si fast food se inscriu pe lista mancarurilor interzise. Chiar si pestele, in special cel pane, contine grasimi nesaturate, desi se spune ca este cea mai usoara carne.

Iata cateva dintre cele mai periculoase produse comestibile:
1. Bauturile acidulate
… Mai cu seama cele foarte colorate! Majoritatea sucurilor carbogazoase sunt create nu pentru a potoli setea consumatorilor, ci pentru a o stimula. In afara de coloranti, in componenta acestor bauturi sunt incluse cantitati mari de zahar: un pahar cu Cola, de exemplu, contine echivalentul a 5 lingurite cu zahar! Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.

2. Batoanele cu ciocolata
… Despre care se spune ca pot potoli foamea gratie continutului lor hranitor, sunt in realitate create pentru a o stimula, dintr-un motiv simplu: combinatiile de zahar si adititvi chimici determina un bogat continut caloric si implicit nevoia din ce in ce mai mare a organismului de a le consuma.

3. Chips-urile
… In special cele preparate din piure de cartofi. In general, acest amestec contine carbohidrati, grasimi si aditivi alimentari. Atentionarea este valabila si in cazul cartofilor prajiti. Cartofii sunt daunatori si in stare cruda, deoarece contin glucide, metabolizate apoi rapid in zaharuri simple, usor absorbabile, care cresc nivelul de insulina, avand efect devastator asupra sanatatii.

4. Mezelurile
Carnatii, pastramele, salamurile, sunca etc. contin asa-numitele grasimi ascunse, care formeaza 40% din greutatea acestor preparate – aparenta de carne este data tot de aditivii alimentari. Nitratii continuti de mezeluri pot contribui la aparitia cancerului de colon si stomac.

5. Rosiile
In momentul in care au fost descoperite, cu multe secole in urma, rosiile au fost considerate otravitoare si, desi s-a constatat ca sunt comestibile, afirmatia initiala nu este intru totul falsa. Desi leguma in sine nu este daunatoare, planta contine glicoalcaloizi, care sunt toxici.

6. Fructele de mare prajite
… Reprezinta culmea alimentatiei nesanatoase. Pe langa faptul ca stridiile, crevetii, homarii prajiti, molustele sunt bogate in acrilamide si acizi grasi de tip trans, contin si cantitati considerabile de mercur, provenit din apa marii. In plus, fructele de mare cu carapace pot fi contaminate cu paraziti si diverse virusuri. Daca nu poti evita aceste mancaruri, renunta macar la o parte din ele in favoarea somonului alsacian rosu.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea