Salată de varză Savoia cu sos tartar


Ingrediente:
– un sfert de varză Savoia
– 4 roşii
– 1 ardei gras roşu
– 2 castraveţi
– 1 buc piept de pui
– sare, piper
– accetat balsamic
– ulei de măsline
– sos tartar

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fâşii, se piperează, se condimentează şi se pune la prăjit într-o tigaie (natur, fară ulei). Legumele se spală şi apoi se taie cuburi. Varza se taie fâşii subţiri. Se amestecă legumele, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi accetat balsamic. După ce pieptul de pui s-a rumenit pe ambele părţi se taie cubuleţe şi se amestecă cu legumele. Se aşează în boluri şi se pune peste sos tartar. Se mai pot adăuga şi crutoane. Foarte rapid veţi avea o salată gustoasă şi sănătoasa.

Notă:
Dacă nu doriţi să cumpăraţi sos tartar, îl puteţi pregăti şi singure acasă. Prepararea sosului tartar este foarte simplă: într-un castron, se pune maioneză, muştar, smântână, zahăr, oţet, sare şi piper. Se amestecă totul cu un tel, pentru omogenizare.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea