Lasagna cu legume



Sosul de roşii
– 800 g de roşii zdrobite
– 230 g. busuioc verde
– 2 linguri mari de ulei de măsline
– 2 căţei de usturoi presat
– 1 linguriţă de sare
– ¼ de linguriţă de piper roşu fulgi sau măcinat

Sosul de frişcă
– 100 g parmezan răzuit
– 230 g. brânză grasă de vaci
– 230 g frişcă
– 2 căţei de usturoi presat
– o linguriţă de amidon de porumb
– jumătate de linguriţă de sare
– jumătate de linguriţă de piper

Umplutură de legume
– 700 g vinete, curăţite, tăiate cubuleţe
– Sare şi piper
– 450 g dovlecei, tăiaţi cubuleţe
– 450 g bostan tăiat cubuleţe
– 5 linguri mari şi o linguriţă de ulei de măsline
– 4 căţei de usturoi presat
– o lingură mare de cimbru proaspăt mărunţit
– 340 g spanac tânăr

– 12 foi de lasagna, care nu au nevoie de fierbere
– 100 g măsline (kalamata) fără sâmburi şi tăiate mărunt
– 340 g mozzarela răzuită
– 2 linguri mari de busuioc proaspăt

Pentru sosul de roşii: se amestecă toate ingredientele.
Pentru sosul de frişcă: se amestecă toate ingredientele.
Pentru umplutură: acoperiţi fundul unui vas cu două straturi de filtre de cafea şi stropiţi uşor cu ulei de măsline. Amestecaţi vinetele cu o linguriţă de sare apoi le puneţi în tava pregătită şi le coaceţi aproximativ 10 minute în cuptorul cu microunde. Când sunt gata adăugaţi dovleceii şi bostăneii.
Într-un vas combinaţi o lingură mare de ulei, usturoiul şi cimbrul. Încingeţi pe o tigaie două linguri mari de ulei. Adăugaţi jumătate din amestecul cu vinete, o pătrime dintr-o lingură mare de sare şi o pătrime de linguriţă de piper, prăjiţi. Daţi legumele puţin la o parte şi adăugaţi în tigaie jumătate din amestecul cu usturoi, prăjiţi amestecând vreo 30 de secunde apoi amestecaţi bine cu legumele şi scoateţi de pe tigaie. Pregătiţi la fel şi restul legumelor, uleiul şi amestecul cu usturoi.
Prăjiţi spanacul amestecând des, aproximativ 3 minute, puneţi spanacul pe şerveţele de hârtie vreo 2 min şi integraţi cu legumele.
Într-un vas de aproximativ 30×20 cm, stropiţi/ungeţi pereţii vasului cu ulei vegetal, turnaţi un strat de sos de roşii (200 g), acoperiţi cu 4 foi de lasagna. Adăugaţi un strat de legume, iar deasupra – jumătate din măsline, jumătate din sosul de frişcă şi 200 g de mozzarela. Repetaţi încă o dată toate straturile. Acoperiţi cu ultimele 4 foi de lasagna, 200 g de sos de roşii şi 200 g de mozzarela. Ungeţi cu ulei vegetal o folie de aluminiu şi acoperiţi lasagna. Lăsaţi să se coacă până la fierbere (aproximativ 35 minute). Răciţi timp de 25 minute, condimentaţi cu busuioc şi serviţi.

Reţetă de la Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea