Motive să nu renunţi la micul dejun



Dimineata suntem atat de somnorosi incat parca am renunta la orice pentru doar 5 minute de somn in plus. Preferam sa ne trezim, sa facem rapid un dus, sa bem cafeaua, ne luam geanta si sa iesim pe usa. Uitam insa ca anumite obiceiuri de dimineata stau la baza sanatatii noastre, cum ar fi micul dejun, chiar daca acesta necesita sa ne trezim cu jumatate de ora mai devreme.

5 motive ca sa nu renunti la micul dejun

1. S-a demonstrat in urma unor studii de nutritie ca cei care mananca dimineata sunt mai slabi. Asadar, daca v-ati decis sa urmati o cura de slabire, va trebui sa va obisnuiti cu micul dejun.
2. Daca mancati dimineata aveti mai putine “sanse” sa faceti un infarct. De e aceasta? Studii medicale au scos la iveala faptul ca dimineata, dupa trezire, sangele are tendinta spre coagulare, iar daca il mobilizati spre intestine si stomac prin ingerarea de alimente potentialul coagulant scade destul de mult. Statisticile arata ca majoritatea infarctelor au loc dimineata, intre orele 7 si 12.
3. Daca luati micul dejun cu regularitate va cresteti durata de viata si mortalitatea scade cu 50%. Mai exact, traiti mult mai mult peste medie si totodata mai sanatos. Se pare ca cei care nu mananca dimineata au riscuri de imbolnavire si scurtare a duratei de viata comparabile cu cele din cazul fumatului.
4. Mancarea de dimineata reprezinta cea mai buna sursa de energie, caci tot dimineata sunt secretati o serie de hormoni care interfera cu nutrientii pe care ii gasesc in sange, ajunsi acolo in urma ingerarii de alimente. Astfel, veti fi mai eficienati la serviciu, mai bine dispusi si totodata veti avea capacitatea de a efectua efort fizic dublu fata de cei care nu obisnuiesc sa ia micul dejun. Totodata masa de dimineata elimina depresia.
5. Va va surprinde aceasta afrimatie, insa nutritionistii au ajuns la concluzia ca cei acre nu iau micul dejun sunt… mancacioasii. Aceasta pentru ca dimineata corpul nu are resursele si nutrientii necesari dezvoltarii activitatilor, iar senzatia de foame creste foarte mult pentru a suplini necesarul de nutrienti.
Trebuie sa mai stiti ca la masa de dimineata nu se mananca dulciuri decat in cantitati foarte mici si la finalul mesei propriu-zise. Sunt recomandate alimentele pe care nu obisnuiti sa le mancati in restul zilei, cum ar fi cerealele cu lapte, branza etc. De asemenea nu trebuie sa manacati foarte mult.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea