Planificarea dietei vegetariene

Este usor sa planifici o dieta vegetariana care sa intruneasca nevoile nutritionale zilnice. Grauntele, boabele, si plantele verzi sunt bogate in proteine si fier. Vegetalele cu frunza verzi, fasolea, lintea, nucile si fructele uscate sunt surse excelente de calciu.

Vitamina D este produsa in mod normal de corpul uman expus la soare. Cei care se expun regulat la soare nu au nevoie de suplimentarea cantitatii de vitamina D prin hrana. Oamenii cu pielea inchisa la culoare si cei care locuiesc in regiuni nordice au unele dificultati in a produce vitamina D tot anul. De aceea ea poate fi obtinuta din alimente vitaminizate, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, lapte de soia, alte suplimente si multivitamine.

Vitamin B12 se gaseste in alimentele imbogatite, cereale, produse de soia, si suplimente speciale pentru vegetarieni. Desi deficitul de vitamina B12 este rar, o dieta vegetariana stricta trebuie sa includa o sursa cu aceasta vitamina. Pe etichetele alimentare, componenta cyanocobalamin este forma de vitamina B12 cel mai bine asimilata.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea